Ziua Internațională a Romilor – Dâmbovița: Organizatorii își cer scuze pentru absența presei de la eveniment!

ziua romilor 2015 (4)

Liderii Partidei Romilor „Pro Europa”, Vasile Moise (președintele filialei Dâmbovița) și Tudorică Răducanu (președintele filialei Târgoviște) au susținut astăzi o conferință de presă, dedicată Zilei Internaționale a Romilor de Pretutindeni. Evenimentul este marcat anual, în data de 8 aprilie, dar pentru că ziua intră în Săptămâna Patimilor, a fost aleasă duminica de ieri, 5 aprilie.

Conferința a fost consumată, în cea mai mare parte, pe regretele exprimate cu privire la absența presei locale de la eveniment. Susțin organizatorii că probleme de ordin tehnic au făcut ca invitațiile transmise pe e-mail să nu ajungă la reprezentanții mass-media. Tudorică Răducanu, președinte Partida Romilor „Pro Europa” – filiala Târgoviște:

Așa e, într-adevăr, s-a făcut o greșeală, nu au ajuns (n.a. – invitațiile la eveniment). Hai să ne asumăm răspunderea asta, hai să ne cerem scuze, că mi se pare corect! S-a comis o greșeală, ne cerem scuze încă o dată. De aceea v-am invitat astăzi, ca să explicăm exact situația. A fost o lipsă de comunicare, s-a întâmplat.

În rest, spune Vasile Moise că susținerea financiară acordată de CJD (40.000 lei) a fost de doar 30% din suma solicitată și că banii se vor regăsi în justificări pe fiecare acțiune desfășurată. Și CLM Târgoviște a sprijinit evenimentul cu 80.000 lei. În cadrul sărbătorii, potrivit informării oferite astăzi, au avut loc expoziții de pictură, fotografie și port tradițional, dezbateri cu privire la implicarea etnicilor romi în viața comunității locale și un spectacol de muzică lăutărească la sfârșitul zilei.

Onoare muncii!

ziua romilor 2015 (5) ziua romilor 2015 (2) ziua romilor 2015 (1)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.