Cezar Preda desființează modul în care se conduce PNL Dâmbovița: În fiecare BPJ se dau oameni afară. Arătați-mi o cărămidă pusă de noi!

cezar preda - marius caraveteanu

Modul de conducere și (dez)organizare din PNL Dâmbovița primește o încă o palmă aspră, din interior. Ea vine din partea deputatului Cezar Preda și îl vizează, în primul rând, pe președintele organizației, Marius Caravețeanu, văzut responsabil pentru cel mai recent scandal – ruperea organizației PNL Titu și, cel mai grav pentru partid, ruperea de primarul de acolo, Traian Niculae (vezi aici și aici).

Preda a descris ce s-a întâmplat pe marginea subiectului de la Titu, criticând deschis modul în care actuala conducere a PNL Dâmbovița înțelege să regleze conturi personale, fără să construiască nimic pentru partid:

Problema de la Titu este o problemă pe care aș vrea să o știți așa cum a fost. Teodor Rădoi, un tânăr care se profila ca un militant foarte ambițios și bătăios și care, în opinia noastră, putea să reprezinte PNL în 2020 ca și continuator al politicii primarul actual, care se retrăgea, a ridicat o problemă la Cluj, unde era Liga Aleșilor Locali, cu privire la cetățenia de onoare al fostului primar (Ion Nicolae – n.r.). Dintr-o dată s-au trezit instinctele brătiene, că „noi nu onorăm comuniștii”, băgând la otova cei 4 milioane de membri de partid (…) Discuția a escaladat, 2-3 lătrători din ăștia de prin BPJ s-au dus repede la președinte (Ludovic Orban – n.r.), l-au informat că așa ceva nu e posibil și, cu satârul, s-a luat decizia ca președintele organizației să pună lucrurile în ordine și să transmită primarului că așa ceva este imposibil. S-au derulat faptele așa cum voi le-ați reflectat: s-au dus acolo, le-a spus ce să voteze, oamenii bulversați.

Eu am avut o discuție cu primarul (anterior deciziei de schimbare a lui Teodor Rădoi din funcția de viceprimar – n.r.) l-am rugat frumos să nu se grăbească, să stea liniștit, să înțeleagă că mai sunt și excese din astea, să lucrăm cu calm. El m-a ascultat și mi-a spus: „Dle Preda, cu tot respectul, am colaborat excepțional, dar eu am o întrebare să vă pun. Dumneavoastră ce-ați face în locul meu când omul pe care l-am luat de la PSD, l-am ridicat, l-am făcut viceprimar, votează împotriva mea? Și nu împotriva mea, până la urmă era o decizie a orașului pe care trebuia să o iau”.

Aceste discuții m-au determinat să ridic problema în Biroul Permanent Județean. Le-am spus să nu facă așa ceva, i-am spus lui Teodor Rădoi să nu facă așa ceva. Ei, deja, își făcuseră calculele: „îi dăm pe toți afară, rămânem 5 la 4, ne votăm viceprimar”. Eu vreau să vă spun că aritmetica asta n-are nicio legătură cu politica. Eu nu cred că cineva poate să facă față unui primar care are o asemenea susținere populară.

Calculele astea făcute de 2-3 neputincioși din birou, care fac socoteli cum să își pună ei viceprimar care să lucreze împotriva primarului… Mie mi se pare o logică strâmbă.

Eu i-am scris dlui președinte Caravețeanu și i-am spus că nu sunt de acord cu așa ceva. I-am spus că, dacă face acest pas, cu mine a încheiat-o definitiv, pentru că este ulciorul care s-a dus de 3 ori la apă. Am distrus Târgoviștea (organizația PNL Târgoviște – n.r.) fără nicio soluție. (…) A urmat Moreniul, la fel, decapitare totală, cu niște soluții improvizate, cineva din umbră comandă ce să facă acolo. Și, iată, acum ne-am trezit cu Titu. Păi arătați-mi o cărămidă pusă de noi. Ce-am pus noi, liberalii, în Târgoviște, în Dâmbovița? Primarii, din cei 19, 10 nici nu mai vor să audă. Și, totuși, mergi și stai la masă și ți se pare că ești deștept.

Există o explicație pe care o am și fac o afirmație fără dubiu: Orgoliul și vanitatea unor oameni a căror pălărie e prea mare acum se arată. (…) În fiecare BPJ se dau oameni afară, consilieri care nu convin.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. enache lucian says:

    Domnul asta care n-a fost niciodata liberal dar a ajuns deputat de Dambovita punandu-se primul pe lista de candidati liberali moare de grija organizatiei PNL Dambovita.Tovarasul, gradul, aveti si alte sarcini de servici ca prea va pasa de PNL Dta. ala pe care tot mata l-ai dus de rapa.Curat murdar coane Fanica!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.