Arhiepiscopia Târgoviștei: Conferința pastoral-misionară de toamnă!

DSC_5576

Luni, 23 noiembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a prezidat lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de Toamnă, cu tema „Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, pentru preoții din Protoieriile Târgovişte Sud şi Găeşti,  care a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii “Valahia” din Târgovişte.

Evenimentul a fost deschis de cuvântul Înaltpreasfinţiei Sale, ce a aprofundat importanţa teologică, morală, liturgică  şi omiletică a Sf. Ioan Gură de Aur pentru Biserica creştină din toate timpurile, dar şi rolul spiritual şi cultural al unor ierarhi de seamă din Eparhia noastră, precum Sf. Ier.Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, ori mitropoliţii: Eftimie, Teofil şi Ştefan.

Preoţii conferenţiari au fost: Pc. lect. univ. dr. Sorin BUTE de la Parohia Săcueni, Protoieria Târgovişte Sud, care a prezentat comunicarea cu titlul „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur  şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, Pr. Laurenţiu CONSTANTINESCU, de la Parohia Vişina I, Protoieria Găeşti, cu lucrarea Sfântul Ioan Gură De Aur-mare predicator creştin” şi Pr. Marius ILIE, Parohia Cuparu, Protoieria Găeşti, care a vorbit despre „Mari păstori de suflete în eparhia noastră”.

După prezentarea acestor comunicări, la finalul întrunirii, au avut loc dezbateri cu privire la cele prezentate, precum şi referitor la necesităţile pastoral-misionare concrete din cadrul parohiilor.

 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.