Orban, Bușoi sau Predoiu? Pe cine susține Organizația PNL Dâmbovița la alegerile interne – declarațiile noului președinte!

pnl dambovita

Pe 17 iunie, Convenția Națională a PNL va finaliza procesul de fuziune dintre PNL și PDL odată cu alegerea noii conduceri. Până acum, s-au înscris în cursă 3 candidați: Ludovic Orban, Cătălin Predoiu și Cristian Bușoi.

Mai multe filiale din țară au anunțat deja că vor sprijini pe unul sau altul dintre candidați. La Dâmbovița, abia acum o săptămână au avut loc alegerile din cadrul filialei, în urma cărora președinte a devenit Marius Caravețeanu, primarul de la Răcari. Despre o hotărâre în sensul susținerii unui candidat la șefia PNL, noul președinte a făcut astăzi următoarele declarații:

Încă nu s-a luat o decizie în acest sens. Singurul for în măsură să stabilească acest lucru este Comitetul Director, care se va întruni după ce vom primi moțiunile înaintate de către toți candidații. După ce avem moțiunile, avem un termen legal de convocare a Comitetului Director și trebuie să respectăm întocmai statutul.

Un vot imperativ este interzis, dar, după ce se va stabili în Comitetul Director, probabil că se va crea un curent de care mulți vor ține cont. Dar n-ai cum să-i obligi, în cabina de vot fiecare membru de partid este liber. Nu vom impune filmarea sau fotografierea buletinului de vot.

Dincolo de hotărârea filialei, se prefigurează de acum cu cine vor merge cei mai mulți dintre delegații PNL Dâmbovița, în condițiile în care Caravețeanu și-a făcut publică opțiunea personală:

Eu am semnat în nume propriu o susținere pentru dl Ludovic Orban, având în vedere relația care ne leagă. A fost președintele organizației dâmbovițene, a participat la multe evenimente în județul nostru, a participat la campanii electorale și, din traseul pe care l-am avut în județ, am simțit că este persoana, cel puțin la acest moment, cea mai apreciată.

Nu se cunoaște, încă, numărul delegaților pe care PNL Dâmbovița îi va trimite la Convenția Națională din 17 iunie. Acesta va fi stabilit după o formulă de calcul pe care o decide Biroul Permanent Național al partidului, în funcție de mai multe criterii (numărul de membri, rezultatele la alegeri, etc).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. moshu49 says:

    am înțeles că „Încă nu s-a luat o decizie” … că încă „Nu se cunoaște” & bla-bla
    și nici rahat nu mai aveau pe masă 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.