ACUZAȚIE: Primarul Bădău a vrut să exploateze politic problema apei de la Pucioasa!

danut badau - alexandru oprea

Odată cu sistarea alimentării cu apă în Pucioasa și comunele Brănești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele și Doicești (parțial), a apărut necesitatea asigurării de apă potabilă către populație. S-a mobilizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița și a stabilit modul în care se va face distribuirea. Deși nu intră în responsabilitățile sale, Compania de Apă a distribuit cu mai multe cisterne apă, în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie. Ce s-a întâmplat mai departe ține de modul în care a înțeles primarul Dănuț Bădău să se facă remarcat.

Alexandru Oprea, director Compania de Apă:

Din respect pentru populație, pentru utilizatorii acestui serviciu, am acționat prin cărarea de apă în cursul zilei de ieri, la Pucioasa și în comunele limitrofe. Îmi pare rău că această situație a fost exploatată din punct de vedere politic de un reprezentant al PNL. E vorba de dl primar de la Pucioasa.

Dumnealui trebuie să înțeleagă un amănunt esențial: are obligații, conform legii, să asigure resursa respectivă pentru populația afectată; nu Compania de Apă are această obligație. În al doilea rând, ca membru al Comitetului Bazinal Buzău – Ialomița, avea obligația să găsească și să identifice modalitățile de finanțare pentru o sursă alternativă de apă pentru locuitorii orașului Pucioasa. Compania de Apă nu poate face o investiție pe o infrastructură care nu-i aparține, pentru că nu permit prerogativele legale. Noi nu avem în proprietate această infrastructură, ci o avem în administrare.

Primarul le-a spus oamenilor că apa a fost distribuită pe criterii politice, de parcă eu îi ceream legitimația celui care venea să ia apă cu bidonul de la cisternă. Și le-a mai spus că am dus noi apă pe criterii politice, pe niște străzi, de parcă noi le avem „asta e roșie, asta galbenă asta e verde”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Cetățeanul ? says:

    Înțeleg că această Companie de Apă are doar dreptul de a majora prețul când simte că nu mai are bani? Folosește banii comunităților pentru a se dezvolta, după care scumpește apa, explicând că are nevoie de bani pentru modernizare… Nu pot înțelege de ce se scumpește apa… Și de crește cota de apă menajeră (deversată în canalizare) cu diferență între urban și rural, în condițiile în care în unele gospodării din localități urbane există un consum similar celui din mediul rural și viceversa. De ce a fost nevoie de ultima scumpire și de creșterea cotelor?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.