Adrian Năstase, despre riscul „justițiarismului popular” și nevoia modificării Constituției >> Nu-mi este foarte clar dacă PNL dorește!

lansare adrian nastase (3)

 Adrian Năstase a fost prezent joi la evenimentul de lansare a volumului „Cele două Românii”, la Târgoviște, prima „ieșire” a cărții în afara Bucureștiului (declarații despre lucrare și imagini). În discurs, fostul prim-ministru a provocat mai multe discuții relevante față de subiectele care umplu tabloul României de astăzi.

Plecând de la Montesquieu și formula organizării statale bazate pe separația puterilor, cooperarea și controlul reciproc dintre ele, fără a ignora vulnerabilitățile acestei formule, Adrian Năstase a pus un semn de exclamare în dreptul riscului pe care-l încearcă România, tot mai atrasă, ca popor, într-un vârtej seducător al justițiarismului:

Ceea ce mi se pare mie foarte riscant și foarte periculos este intrarea într-o perioadă a justițiarismului popular. Practic, în acest joc al puterilor, în care una sau alta încearcă să le controleze pe celelalte sau să considere că nu trebuie să fie controlată, apare această tentație care, după părerea mea, poate fi extrem de periculoasă. Nu vreau să insist asupra acestor aspecte, dar eu cred că modificarea Constituției este o miză cu adevărat importantă. Nu-mi este foarte clar dacă, în acest moment, PNL dorește să se realizeze această procedură sau dorește menținerea unora dintre ambiguitățile existente. 

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.