Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA), replică de o duritate fără precedent către liderii PSD Dâmbovița (declarații pe larg)

Liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a convocat astăzi o conferință de presă matinală, deranjat de luările de poziție ale liderilor PSD Dâmbovița din ultima perioadă, culminând cu ziua de ieri. Social-democrații au atacat PRO ROMÂNIA pe motiv de blat cu PNL, oferind ca exemple alegerea viceprimarului municipiului Moreni sau atitudinea din mai multe consilii locale ori din Consiliul Județean.

Țuțuianu a răspuns cu o duritate fără precedent, renunțând la a-i menaja pe foștii colegi și transmițându-le că partidul său nu va fi niciodată anexa PSD. Plus o serie de avertismente care descriu, cumva, perioada ce va urma în plan politic și administrativ local:

Legat de ce se întâmplă la nivel județean: am spus din prima zi de după alegerile locale că PRO ROMÂNIA este un partid politic de Opoziție. Al doilea lucru: am spus că vom face opoziție constructivă. Al treilea lucru: am spus că nu vom fi anexa niciunui partid, nici a PSD, nici a PNL. Ca atare, votul nostru pentru alegerea unor primari a fost un vot dat în condițiile concrete din fiecare unitate administrativ-teritorială. La Moreni am avut șansa să punem un viceprimar; este decizia și dreptul nostru de a ne comporta ca atare. La Văleni, de exemplu, consilierul PRO ROMÂNIA a votat candidatul PSD pentru viceprimar.

Datoria mea este ca, acolo unde pot, să maximizez rezultatul propriului meu partid. Nu sunt dator PSD-ului să-i votez viceprimarii. Pe cine să votez la Moreni, pe Răbaea, care, acum 3 luni era la PNL și era principalul critic al primarului PSD, pus administrator public 2 luni ca să-i dea și lui ceva de mâncare, ca să tacă? Era normal să fac așa ceva? De ce, ca să-i fac pe plac lui Corneliu Ștefan? Niciodată!

Am propus candidat pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru că, oricând, Florina Mureșan are 10 clase peste vicepreședintele PSD Luciana Cristea și 10 clase peste administratorul public desemnat de PSD (Cristian Avanu). Nu vom susține, prin votul nostru, personaje care, în afară de etalarea ultimelor achiziții de la casele de modă din București, nu au vreo calitate care să le recomande pentru administrație publică performantă.

Nu mai am nicio reținere să spun că, la momentul ăsta, nu se întâmplă decât acapararea puterii politice și a banilor publici din județ de către o camarilă strânsă în jurul câtorva persoane. Am fost tentat să vorbesc de această camarilă și la alegerile locale și parlamentare. Am încercat, însă, să las deschise niște punți de dialog. Le spun astăzi celor din PSD Dâmbovița ca vor avea în mine, în perioada următoare, un adversar permanent. Voi vorbi de camarila care a preluat județul. Voi vorbi de neamurile strânse în jurul unei familii, care au preluat județul. Voi vorbi de proiectele de investiții care, în mod constant, sunt atribuite acelorași firme. (…) Voi fi cel care le va crea suficiente nopți nedormite celor din PSD Dâmbovița.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.