Consultare publică: ce traseu va avea Drumul Expres București – Târgoviște (2 variante) / acuzații politice

Timp de o săptămână, începând din 22 noiembrie, proiectul noului drum expres București – Târgoviște, care va asigura conexiunea rapidă între cele două centre urbane, se află în etapa de consultare publică. Mâine se încheie acest proces, care-și propune să fixeze varianta optimă de traseu pentru acest drum. Conform studiului de prefezabilitate au fost studiate 4 variante de traseu, iar după colectarea datelor din teren, au rămas 2 opțiuni. Ele sunt prezentate detaliat în broșura de mai jos:

Brosura-prezentare-pentru-dezbateri-publice-TPF


Consultarea a fost promovată și de către deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, odată cu alipirea acestui proiect de numele fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, a pus în dezbatere procesul de consultare publică cu privire la ce traseu ar urma să aibă Drumul Expres Bucureşti – Târgovişte.
Este proiectul pentru care USR a insistat enorm, pe care ministrul Cătălin Drulă l-a susţinut cu tărie încă din perioada în care se afla la conducerea Ministerului Transporturilor şi despre care am continuat să spunem că este cea mai bună soluţie pentru a fluidiza traficul între Capitală şi Târgovişte.
Iritat de asumarea proiectului de către USR, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a reacționat, astăzi, în termeni duri:
Sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de subiecte care nu le aparțin, dar le-ar mai putea aduce capital de imagine și le-ar spăla jenanta prestație din ultimii ani.
Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020 ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște. Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi.
.
Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro!
Așadar, dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, îi invit pe locuitorii municipiului Târgoviște și pe cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, dar și pe cei din Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia, să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.