Dâmbovița: Managerul Spitalului Județean vorbește de „gargara politică a unor primari” / „e cazul să facă și spitalele orășenești activitate medicală reală”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a avut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva declarații aspre, care trădeaza o anume iritare acumulată în ultimele zile. Declarațiile au fost făcute atunci când a fost întrebat de spitalul-suport pentru pacienții COVID-19:

Vă rog să atrageți atenția ca implicarea la nivelul celor 3 spitale să fie maximă, să terminăm cu gargara politică a unor primari, pentru că nu-și mai are rostul și nu stăm de campanie electorală pe viața unor oameni.

Numărul de paturi este limitat și, ca atare, avem nevoie de spital-suport foarte rapid. În cazul în care vom depăși capacitatea de paturi existentă și spitalul-suport nu intervine cu rapiditate, vom avea o problemă, nu neapărat pentru gravitatea pacienților, ci gravitatea derivă din faptul că riscăm să contaminăm restul spitalului cu niște cazuri minore, care ar putea fi izolate foarte ușor într-un spital-suport. (…) Ne trebuie ajutor în a prelua pacieții cu stare ușoară, tratamentul lor constă în a administra niște pastile de 2 ori pe zi.

Și o spun, chiar dacă se supără primar și manager de spital, Spitalul Pucioasa este cel mai adecvat, atât din punct de vedere al structurii organizatorice, cât și al dotării cu medici. Este cazul, în timpul ăsta de criză, să facă și spitalele orășenești activitate medicală reală și să nu fie doar unități în care dăm salarii unor oameni.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.