Deputatul Radu Popa atacă menținerea lui Gabriel Boriga în structura Primăriei Târgoviște: Model ucrainean de a face politică!

radu popa 5

Deputatul PSD, Radu Popa, iese din nou pe un subiect legat de Primăria Târgoviște. În urmă cu 3 zile lansa un atac foarte dur la adresa fostului primar, Gabriel Boriga, alăturându-l pe acesta figurii lui Bercea Mondial și criticându-l pentru manipularea la care recurge în comportamentul public. Astăzi, adaugă material și intră în situația legală prin care Boriga activează în continuare sub acoperișul Primăriei Târgoviște.

Ca să înțelegem de la capăt, după emiterea de către prefect a ordinului prin care s-a constatat încetarea mandatului lui Boriga, viceprimarul Ciprian Prisăcaru (cel care a preluat atribuțiile de primar) a dat mai multe dispoziții, între care și aceea prin care Boriga a devenit consilierul său, în baza unui contract de voluntariat. Numai că soluția asta de menținere a fostului primar în miezul jocului administrativ e descrisă drept nelegală și constatată ca atare de către Prefectura Dâmbovița. Aici intervine deputatul Radu Popa:

Am solicitat Prefecturii să analizeze dacă cele 3 dispoziții ale actualului primar-interimar corespund legii, inclusiv contractul de voluntariat al domnului Boriga. Vreau să vă spun că azi-dimineață, înainte de conferința de presă, am vorbit cu domnul subprefect și, așa cum bănuiam și eu, cele 3 dispoziții au fost supuse controlului de legalitate și s-a constatat că ele încalcă prevederile legii.

Dacă Primăria, respectiv domnul Prisăcaru, nu va revoca în cursul zilei de astăzi contractul de voluntariat al domnului Boriga, Prefectura îl va acționa mâine în instanța de contencios și, pe cale de consecință, va fi suspendat.

Personal, nu am o problemă cu Gabriel Boriga, cum nu am o problemă cu niciun primar și niciun viceprimar. Dar cred că ceea ce v-a spus mai devreme domnul președinte Țuțuianu conține foarte mult adevăr. Modelul ăsta ucrainean de a face politică – ocupăm primăriile, și la Târgoviște, și la Vulcana Pandele – nu este propriu unei democrații.

Sunt solidar oricăror demersuri pe care le face Organizația Județeană PSD Dâmbovița în ceea ce privește acțiunea penală. Am discutat cu colegii mei parlamentari și, la rândul lor, ei susțin, alături de noi toți, respectarea legii de către toți oamenii, fie politicieni, fie ziariști, fie primari, fie condamnați penal.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.