Georgică Dumitru (Pro România): Industria de apărare șomează, iar banii se duc în altă parte (declarații)

Fostul deputat Georgică Dumitru (unul dintre coordonatorii Pro România Dâmbovița), trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care este folosit bugetul alocat Apărării. Critica acestuia privește atât încălcarea angajamentului asumat de România (2% din PIB), cât și faptul că banii ocolesc total județul Dâmbovița, unde avem unități de profil ale industriei de apărare:

Bugetul pe Apărare nu este conform angajamentelor pe care le-am luat față de partenerii din NATO. Știți cu toții că execuția bugetară pe anul trecut n-a fost 2% și suntem convinși că nici anul acesta nu va atinge acest procent.

Avem și noi o dorință de mult exprimată, vizavi de faptul că, la Automecanica Moreni, să putem face transportorul blindat românesc, atât de necesar Armatei Române. Cred că și anul acesta, mult trâmbițatul contract de asociere între Automecanica și compania străină va fi o himeră. Și tot stăm și ne uităm cum banii se duc în cu totul altă parte, iar industria de apărare șomează și nu poate să ajute Armata Română și să aducă bunăstare în economia națională.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.