Țuțuianu (PRO ROMÂNIA): Colegii să priceapă că vom fi importanți pentru Stânga sau Dreapta când vom crește în sondaje / întâlnire cu Ponta și Corina Crețu

Liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre efortul și oportunitatea partidului de a reveni în prim-planul politicii naționale. Filiala județeană, una dintre puținele performante la nivel național, vrea să dea tonul unor consultări cu liderii partidului, pentru a se stabili, până la finalul acestui an, drumul pe care PRO ROMÂNIA va apuca în 2023 către 2024.

Adrian Țuțuianu:

Evoluțiile de la nivel național ne arată că este nevoie de soluții politice noi, într-un context in care guvernarea are, astăzi, 2 partide politice mari, iar opoziție nu prea mai există. De asemenea, până la sfârșitul acestui an trebuie să luăm și decizii strategice, în sensul stabilirii calendarului pentru anii următori: fie mergând pe picioarele proprii, ceea ce înseamnă că avem obligația, cu toții, la nivel național, să ne consolidăm partidul; fie discutând și analizând posibilitatea și oportunitatea unor alianțe politice care să readucă PRO ROMÂNIA, în 2024, în Parlament.

Ne-am propus ca, în această lună, să le facem o invitație lui Victor Ponta și Corinei Crețu și să începem de aici, de la Dâmbovița, un proces de consultare cu structurile noastre de partid legat de drumul pe care-l avem de parcurs în continuare. (…) Eu sper ca toți colegii mei să priceapă că vom fi importanți pentru Stânga sau Dreapta atunci când vom crește în sondaje. La momentul acesta, pare că nu trezim interesul politic al nimănui.

Vedeți bine că scena politică românească se resetează: există o ușoară creștere la PNL, o scădere la PSD – rămâne să vedem dacă e mai mare sau mai mică, există o scădere importantă la USR și AUR și spațiul ăsta rămas liber va trebui ocupat de cineva; eu cred că PRO ROMÂNIA ar avea resursele umane și priceperea politică necesară pentru a ocupa acest spațiu. De aceea, nu vă ascund că mi-am propus să mă văd, săptămâna viitoare, cu Victor Ponta și Corina Crețu. Sunt lideri naționali cu vizibilitate, apreciez faptul că au ieșit în ultima vreme cu poziții în media națională, dar este nevoie de ceva mai mult și, în primul rând, de un efort de organizare. După cum cred că este nevoie ca și cei din PSD să înțeleagă că, la un moment dat, vor avea nevoie de aliați. Deocamdată, cei mai mulți dintre ei au impresia că stau pe cai mari, că sunt la guvernare și n-au nevoie de nimeni. Lucrurile astea se vor discuta altfel prin toamnă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.