Ignoranți cu repetiție? Cezar Preda și PNL Târgoviște atacă un nou subiect pe care nu-l stăpânesc!

pnl jos

Președintele PNL Dâmbovița, Cezar Preda, insistă să fie cât mai vizibil dâmbovițenilor. Pare că nu-l interesează modul cum o face, de vreme ce multe din pozițiile sale publice (vezi AICI, AICI sau AICI) dovedesc ignoranță evidentă cu privire la subiectele abordate. Omul vrea, probabil, să se scrie de el, chiar dacă se scrie că nu știe despre ce vorbește.

A impus lecția pentru tot partidul. Acum, PNL Târgoviște (președinte Iancu Caracota) repetă figura.

Primarul municipiului, Cristian Stan, a răbufnit acum câteva zile la adresa Guvernului Cioloș pe subiectul alocării de fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor. Citiți aici despre ce e vorba. În esență, Guvernul a dat niște bani Primăriei Târgoviște, știind că nu are cum să cheltuiască acei bani fără să încalce legea.

PNL Târgoviște a sărit imediat în apărarea tehnocraților, atacându-l pe primarul Cristian Stan, dar dovedind încă o dată puțina cunoaștere a subiectului. Zice un comunicat de partid: Primarul spune că nu poate cheltui aceşti bani până la finele anului. În fapt, decontarea sumei se face strict pe situaţii de lucrări complete şi corecte, pentru lucrări de anvelopare a blocurilor şi construcţii ANL, decontate prin Ministerul Dezvoltării condus de social democratul Vasile Dîncu. Dacă primarul municipiului ne spune că nu poate cheltui banii, vrea să ne transmită că nu are lucrări pe care să le poată deconta. Aceasta nu e vina Guvernului Cioloş, ci vina administraţiei locale, la care plusează și dl Cezar Preda: Dacă (primarul – n.r.) vrea să sacrifice orașul numai pentru a arăta că Cioloș nu îl ajută, e grav.

Doar că liberalii lui Preda se încurcă în logică și lege. Cum să aibă Primăria lucrări de decontat dacă nu a avut bani de la Guvern să facă aceste lucrări? Nu e infracțiune potrivit Legii finanțelor publice locale?

Cristian Stan, primar Târgoviște: Nu mă suprinde foarte tare atitudinea PNL, pentru că nu aveam cine știe ce pretenții de știință de carte din partea lor. Îi invit, de bună credință, să citească legea înainte să dea comunicate, pentru că vor evita multe situații în care să se facă de rușine. Angajarea de cheltuieli fără a avea sursa reprezintă infracțiune. Prin urmare, cum să fi avut lucrări de decontat dacă nici măcar nu puteam semna contractul de lucrări? Ce să decontăm? Lucrări pentru care nu aveam buget? Trimiteți-le dumneavoastră art. 77 din Legea finanțelor publice locale și vorbim apoi.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.