Leonardo Badea, declarație politică despre continuarea proiectului USL; trimiteri la adresa liberalilor

leonardo badea

Zice senatorul PSD Dâmbovița că ține de responsabilitate să nu părăsești un proiect pe care l-au girat vreo 70% dintre românii votanți. Bașca decontul electoral care va să vină:

În tumultul politic al ultimelor zile, unul pe care, personal, nu mi l-aș fi dorit, am putut filtra câteva realități. Desigur, pentru publicul larg (mă întreb cu ce scop), au răzbit orgoliul, lipsa de precauție, ignoranța. Prețul gesturilor politice care au dus la părăsirea guvernării de către colegii liberali va fi plătit atunci când electoratul o va cere. Cum și în ce fel va fi decontată dezamăgirea, nu pot să știu. Cum și în ce fel va privi un alegător USL pulverizarea din interior a proiectului de care și-a legat speranțe multe și frumoase, nu pot să știu. Dar pot să știu că, în afara impulsurilor și deciziilor personale, există și responsabilitate, și curaj, și rațiune.

Poate nu toți au înțeles, de unde și ușurința aproape iresponsabilă cu care au tratat momentul, dar Uniunea Social Liberală n-a însemnat o banală alianță politică, înconjurată brusc de un succes contextual. Uniunea Social Liberală n-a însemnat o simplă înșiruire de cuvinte pe hârtie, rostite convingător în campanie. Uniunea Social Liberală n-a însemnat (doar) un vehicul electoral incredibil, abandonat după trecerea liniei de sosire.

Am spus-o în mai multe dintre intervențiile mele de aici, din fața dumneavoastră: guvernarea înseamnă asumare! Victor Ponta și echipa din jurul său și-au asumat dintru început obiectivele curajoase ale Uniunii. Au muncit din vara lui 2012 ca să pună lucrurile în mișcare și au reușit în puncte esențiale. Eforturile acelei echipe, acestei echipe sunt recunoscute de forurile interne și internaționale și ele nu pot fi trecute cu vederea, cu atât mai puțin abandonate. Nu, stimați colegi, abandonul proiectului USL, al rațiunii și obiectivelor sale nu este o variantă pe care să o acceptăm! Țintele false aruncate pe piață, scenarii politice aproape stupide, perdele de fum și toată recuzita folosită pentru a acoperi fondul ruperii USL – toate țin de politica pe termen scurt. Ori eu nu cred că 70% dintre români ne-au votat ca să se uite la noi cum ne împărțim la televizor ministere sau cum le irosim speranța și încrederea. Ar fi revoltător!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.