Senatorul Leonardo Badea, despre susținerea Guvernului Cioloș: Să nu credeți că e un cec în alb pe care PSD îl acordă!

leonardo badea 2

Senatorul PSD Dâmbovița, Leonardo Badea, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre recentul vot de învestitură acordat Guvernului Cioloș în Parlament și despre rațiunile care au determinat susținerea social-democraților (cu foarte puține excepții):

Din punctul meu de vedere, este nevoie de o resetare a modului în care se face politică în România. Este nevoie ca, în acest moment, partidele politice să înțeleagă că, după 25 de ani, cerințele sunt mult mai mari, atât din partea populației, cât și din partea membrilor de partid. Este nevoie să folosim criteriile de competență, de transparență în selectarea celor care reprezintă partidele în funcții publice. Este nevoie să demonstrăm că în cadrul partidelor politice există tehnocrați, oameni care se pricep foarte bine la ceea ce au de făcut. De asemenea, e nevoie să înțelegem că omul politic este doar un reprezentant pe un mandat limitat al cetățeanului care l-a trimis acolo.

Am votat pentru Guvernul Cioloș. Partidul Social Democrat a dorit să voteze pentru Guvernul Cioloș, nu a existat o obligativitate, ci o recomandare a Comitetului Executiv. Suntem un partid care consideră că e nevoie de stabilitate în România. (…) Vom susține acest guvern pentru lucruri clare. Să nu credeți că este un cec în alb pe care PSD îl acordă Guvernului Cioloș. Din contră, o să vedeți cum vom vota în Parlament în funcție de măsurile pe care le propune. Noi avem o foaie de parcurs, pe care am avut-o și atunci când am fost la guvernare, și vom urmări ca obiectivele stabilite în foaia noastră de parcurs, rezultate din programul cu care noi am venit în fața cetățenilor, să fie realizate.

Senatorul PSD Dâmbovița s-a referit și la „programul de guvernare” prezentat de Primul Ministru desemnat, ironizând materialul propus spre analiză:

E greu de spus daca e un program de guvernare sau mai mult, să-i spun așa, într-un mod elegant, repere pentru o sinteză. (…) Am avut noroc că avea 7 pagini, pe urmă a ajuns la 9, și am putut să-l citesc rapid. Am avut noroc în sensul că ni s-a prezentat așa, sintetic, ca să nu fim foarte obosiți. Am studiat acest program, am văzut că au fost câteva lucruri care mai întâi au fost prezentate, apoi au fost retrase. Cred, totuși, că nu a existat timp pentru a se prezenta un program închegat, s-au prezentat mai mult niște lucruri generale.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. m-am întrebat adesea cum se simte un universitar, un intelectual condus de un puşcăriaş (mulţi ani cu executare!).
  eu zic că ori are ceva scheleţi prin oarece fişete, ori este purtător de coloana vertebrală a limaxului.
  după ce că au pus mîna pe cele mai „grase” trei ministere (liberalo-pedeliştii aceeaşi tăntălăi!) – energie, transporturi şi dezvoltare regională – fac pe mironosiţele (nici gura nu le miroase!) şi vorbesc de „cec în alb”, „foaia noastră de parcurs” & bla-bla.
  cînd e limpede că şi-au securizat resursele necesare pomenilor electorale 2016.
  cîte clase mai mult ca trenul îţi trebuie să observi că Johannis a miruit guvernarea tehnocrată Cioloş – PSD?
  ps: pentru învestirea unui guvern venit pe cadavrele tinerilor din club se putea, dintr-un minim respect şi bun simţ, şi fără şampanie 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.