Liberalii dâmbovițeni resping o eventuală alianță cu PSD / reacții Virgil Guran și Aurelian Cotinescu

Ceea ce apăruse, inițial, ca un zvon tratat cu dezavuare de către partide și, apoi, rând pe rând, confirmat de mai mulți lideri, ideea unei alianțe electorale PSD – PNL nu pare acceptată la „firul ierbii”, în teritoriu.

Mai întâi, s-a exprimat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cum că „este normal să meargă fiecare pe sigla lui”, negând că ar exista astfel de negocieri. După ce discuțiile au fost recunoscute, o reacție și mai fermă a venit din partea liberalilor. Atât președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, cât și secretarul general, Aurelian Cotinescu, au respins ideea unei alianțe în județ.

Virgil Guran:

Nu sunt de acord cu această idee. După părerea mea, nu este bună. (…) Afirm și susțin cu toată tăria că nu este cazul să facem liste comune. Suntem două partide distincte, două partide puternice și trebuie ca, în alegeri, fiecare să-și ia voturile pe care le merită. După care, vă spun foarte clar, vom continua alianța cu PSD pentru a guverna. Din păcate, nu există concurență în domeniul ăsta, în România. În momentul de față, eu nu văd un partid, în afară de noi și de PSD, că poate să guverneze România. Poate alții văd, dar eu cred că guvernarea nu se face din scandal, din țipete, din urlete.

Aurelian Cotinescu:

Spunem un NU cât se poate de clar oricărei alianțe locale cu PSD. Din mai multe motive. (…) Cred că este foarte important să existe o competiție între partide, astfel încât democrația să aibă de câștigat. Nu putem să mergem alături de PSD prin Târgoviște sau în județul Dâmbovița, să spunem că toate lucrurile merg minunat și suntem împreună într-o mare coaliție locală. Atâta timp cât orașul Târgoviște a pierdut 50.000 de locuitori, cât Dâmbovița a pierdut aproape 100.000 de locuitori, e clar că lucrurile merg prost în această parte a României. De aceea, nu putem să facem o coaliție reală locală cu PSD.
.
Toate proiectele noastre depuse în cadrul Primăriei Târgoviște nici măcar nu au fost luate în considerare de executiv, nu au fost aduse spre analiză. Asta înseamnă că orice fel de colaborare este nefuncțională și va rămâne în acest fel. La nivel local, nu putem să rugăm oamenii din organizația noastră să meargă pe stradă și să vorbească despre această coaliție cu PSD. Ar fi împotriva firii.
.
La nivel județean avem foarte mulți candidați bine poziționați în sondaje, oameni foarte buni, care își doresc să se bată real cu PSD în alegeri și să câștige acele localități. Iar PNL Dâmbovița, cu siguranță, este mult mai puternic decât în urmă cu câțiva ani. (…) Îndemnăm cetățenii să facă o comparație între primăriile conduse de primari liberali, în Dâmbovița, și cele conduse de social-democrați. Primăriile conduse de liberali sunt foarte bine administrate, nu există cazuri de corupție și lucrurile merg bine pentru cetățeni. De aceea, PNL va merge în alegerile locale singur, „prin noi înșine”, așa cum și trebuie.
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.