Moment de referință pentru orașul Pucioasa: A fost semnat contractul de finanțare pentru un proiect de peste 21 milioane lei! (detalii + foto)

pucioasa

Scriam acum o săptămână că orașul-stațiune Pucioasa are șansa extraordinară a unei dezvoltări fără precedent pe accesarea de fionduri europene. 114 milioane lei (!!!) înseamnă valoarea celor 8 proiecte depuse de administrația locală până acum pe Programul Operațional Regional.

Astăzi, 1 noiembrie, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru unul dintre cele mai mari proiecte din istoria orașului: Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică orașul Pucioasa. Valoarea totală a investiției se ridică la 21.429.171,23 lei, iar rezultatele finale sunt următoarele:

  • reabilitarea a 9 străzi: DC 136A, str. Carierei, str. Avram Iancu, Aleea Ardealului, Bdul Gării, str. Libertății, str. 1 Decembrie 1918, str. Stadionului, str. Dacia;
  • crearea a 2 grădini (spații verzi, cu locuri de joacă, sport și fitness), una cu o suprafaţă de 2.579,00 mp și alta cu o suprafaţă de 4.527,96 mp;
  • achiziționarea unui autovehicul rutier tip „trenuleţ”, cu o capacitate de transport de minim 40 locuri, destinat plimbărilor de agrement prin oraș.

Contractul de finanțare a primit semnătura primarului Constantin Ana și a directorului ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat. Au ținut să fie prezenți la acest moment senatorul Adrian Țuțuianu, deputații Oana Vlăducă și Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița – Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, consilieri locali, oameni din aparatul administrativ al Primăriei Pucioasa.

Constantin Ana: Cred că au fost cele mai lungi 11 luni din viața mea, de la moementul în care am depus acest proiect până astăzi, când reușim, în sfârșit, să semnăm acest contract de finanțare. (…) Am așteptat acest proiect pentru că multe dinstre străzile enumerate sunt într-o stare extraordinar de avansată de degradare și cred eu că vom reuși să le oferim oamenilor ceea ce au nevoie. Este un proiect bun, un proiect la care s-a muncit foarte mult. Nu pot să ascund faptul că l-am găsit început de fosta administrație; noi l-am prelucrat, l-am șlefuit. (…) Vă spun foarte sincer că mă bucur pentru acest moment, pentru că proiectul, ca și celelalte 7 pe care le-am depus, este ca și copilul nostru. S-a făcut totul cu suflet, cu trudă și cred că, în sfârșit, vom culege roadele muncii noastre.

Liviu Mușat: Este cel mai mare proiect din cadrul acestei axe, din cele depuse până acum în regiunea noastră. (…) Eu trag nădejdea că ceea ce-și propune acest proiect va conduce la creșterea atractivității turistice a stațiunii Pucioasa, evident, în același timp în care și confortul și gradul de urbanizare a orașului vor crește și vor fi de folos locuitorilor acestei zone atât de frumoase.

Adrian Țuțuianu: Este un eveniment cu totul excepțional pentru orașul Pucioasa. Sunt 5 milioane de euro, bani care vor schimba fundamental fața unei așezări atestate documentar de la 1649. (…) Realizarea infrastructurii este extrem de importantă pentru că infrastructura reprezintă prima carte de vizită a oricărei stațiuni turistice. Sigur, apoi vin serviciile medicale, de agrement, lucruri care dau consistență noțiunii de stațiune turistică. 

Onoare muncii!

pucioasa (1) pucioasa (2) pucioasa (3) pucioasa (5) pucioasa (6) pucioasa (7)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.