Primele două blocuri ANL de lângă mall sunt aproape gata / condiții de repartizare

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe șantierul din bulevardul Regele Ferdinand (terenul fostei UM Gară, în apropiere de mall), acolo unde se apropie de finalizare primele două blocuri din noul cartier de locuințe ANL.

Pe o suprafață de aproximativ 4.200 mp, sunt construite două blocuri a câte 24 de apartamente fiecare, destinate  specialiștilor în sănătate și educație. Primăria Târgoviște suportă execuția utilităților aferente, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi).

Durata de execuție este de 12 luni, iar valoarea lucrărilor depășește 11.000.000 lei.

În aceeași zonă, Consiliul Județean Dâmbovița a pus la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe un alt teren, în vederea construirii a 4 clădiri, a câte 20 de unități locative fiecare, astfel încât întreaga zonă va cunoaște o dezvoltare urbanistică accelerată.

Cristian Stan, primar:

Este zona cea mai nouă a municipiului, cu parcul nou, cu mall-ul, cu celelalte investiții care sunt în derulare. Sper ca în primăvară să facem și primele repartiții – vor fi primele repartiții de locuințe noi din ultimii cel puțin 15 ani în municipiul Târgoviște. (…) În afara criteriilor generale, sunt două chestiuni specifice: (1) să fie specialiști în sănătate și educație potrivit codului ocupațiilor din România și (2) nu există acea limită de vârstă de 35 de ani.

E un pas important față de ceea ce aveam până acum. Piața imobiliară, pe ceea ce înseamnă construcția de apartamente, e foarte mobilă și dinamică și, pe undeva, e în regulă că avem un jucător important, ANL, cu niște condiții sigur prevăzute în lege, specifice, prin care reușim să oferim câteva soluții.

Veștile bune legate de ANL nu se opresc aici. A fost aprobată o altă investiție, de continuare a lucrărilor dn cartierul Sagricom. Acolo este o lucrarea de mai mare amploare, un proiect de peste 80 milioane lei, 146 unități locative noi, 8 blocuri. Banii vor fi prevăzuți în bugetul pe anul viitor și sperăm ca, tot anul viitor, să se finaizeze și licitația și să se termine și acel proiect început cu foarte mult timp în urmă și care a stagnat o perioadă destul de îndelungată.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.