PRO ROMÂNIA revine cu tema Parcului Industrial Târgoviște / 3 proiecte de hotărâri vor fi depuse săptămâna viitoare (detalii)

Una dintre temele principale cu care PRO ROMÂNIA a venit în campania de la locale a fost înființarea unui Parc Industrial la Târgoviște, cu 2 obiective directe: crearea de locuri de muncă și, implicit, creșterea bugetului local prin colectarea de noi taxe și impozite. Tema nu a fost abandonată după campanie și ea este adusă din nou în atenție, ba chiar avansată sub forma unor proiecte de hotărâri care vor fi depuse la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Local Municipal Târgoviște.

Ce presupun aceste proiecte? Detaliază Cosmin Tătulescu, candidat PRO ROMÂNIA pentru Senat:

Din datele existente, la nivelul județului Dâmbovița sunt înregistrați 6257 șomeri, dintre care persoane indemnizate doar 1691. În cei 30 de ani care s-au scurs de la Revoluție s-au înființat 3 parcuri industriale în județ, la Mija, la Moreni și la Priboiu, fără a se avea în vedere municipiul Târgoviște, reședință de județ, zonă pe care noi o considerăm cea mai indicată din acest punct de vedere.

Adepți ai faptelor, nu ai vorbelor, revenim cu soluția noastră concretă pentru punerea în aplicare a acestui parc. Am pregătit 3 proiecte de hotărâre, 2 pentru Consiliul Județean Dâmbovița și 1 pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște.

Primul proiect: înființarea societății comerciale SC Târgoviște Parc SA, societate pe acțiuni ai căror acționari fondatori vor fi Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Local Municipal Târgoviște, care vor analiza oportunitatea atragerii și altor investitori, persoane fizice sau juridice, care vor deveni și ele acționari.

Al doilea proiect: aprobarea realizării studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea Industrial Parc Târgoviște. Studiul de fezabilitatea va stabili necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiții, amplasamentul terenului și suprafața de teren optimă, costurile de achiziție a terenului, costurile de realizare a rețelelor de utilități, drumuri de acces, electricitate, gaze, apă, canalizare, telecomunicații, precum și costurile de realizare a clădirii administrative.

Al treilea proiect: darea în administrare a terenului aparținând domeniului public al municipiului Târgoviște către Consiliul Județean Dâmbovița pentru realizarea obiectivului Târgoviște Industrial Parc. Conform Legii nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, printre condițiile de fond se numără și necesitatea unei suprafețe de minimum 5 ha. Noi considerăm că cele 25 ha pe care Primăria Târgoviște le deține în zona Oțelinox sunt cele mai potrivite pentru realizarea parcului industrial.

Cele 3 proiecte vor fi depuse la CJD și CLM săptămâna viitoare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.