PROIECT PESTE PRUT: A fost inaugurată Grădinița din Ruseștii Noi (Republica Moldova), cu finanțare din partea județului Dâmbovița! (galerie foto)

ialoveni (22)

Unul dintre cele mai așteptate proiecte, cu puternică încărcătură emoțională și valoare de pildă pentru înfrățirea dintre județul Dâmbovița și raionul Ialoveni din Republica Moldova, a fost inaugurat astăzi, în cadrul unei festivități impresionante. Este vorba de grădinița de copii din localitatea Ruseștii Noi, construită de la zero, cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Dâmbovița.

Proiectul are o valoare totală de 1.100.150,01 lei, din care contribuția raionului Ialoveni este de 319.813,9 lei, iar contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 780.337,11 lei. Grădinița nou inaugurată va oferi spațiu adecvat pentru 200 de copii din localitate și se prezintă la cele mai înalte standarde de calitate. Clădirea nouă, anexată vechii grădinițe, are acum 3 săli de grupe, vestiare, toalete, bucătărie complet funcțională, spălătorie, sală de personal, sală festivă, săli de depozitare, punct medical. Investiția a fost descrisă drept cea mai mare făcută de o autoritate publică locală din România în Republica Moldova.

Evenimentul a fost tratat de gazde ca unul de referință în istoria locului, fiindu-i dedicată o atenție specială. Numai ceremonia inaugurării propriu-zise a durat aproape 3 ore, din partea moldovenilor fiind prezenți toți reprezentanții administrației raionale și locale (în frunte cu președintele Anatolie Dimitru, respectiv primarul Pavel Codreanu), precum și ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor – Vasile Bîtca. Alături de ei, locuitorii comunei, părinți, educatori și, desigur, copiii care abia așteptau să intre în locația nouă.

La evenimentul de astăzi a participat o delegație numeroasă din partea județului Dâmbovița, condusă de președintele Consiliului Județean – Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, consilieri județeni, directori din aparatul administrativ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Filialei Crucea Roșie Dâmbovița. O mențiune aparte pentru prezența senatorului Adrian Țuțuianu, cel care a inițiat și semnat atât protocolul de înfrățire între Dâmbovița și Ialoveni, cât și acordul de finanțare pentru construcția grădiniței din Ruseștii Noi. De altfel, Adrian Țuțuianu este cetățean de onoare al Raionului Ialoveni, titlu pe care l-a primit pe 30 aprilie 2017, iar astăzi a primit și titlu de cetățean de onoare al comunei Ruseștii Noi.

Delegați din Dâmbovița a oferit mai multe daruri pentru grădinița nouă (care se va chema „Albinuța Dâmbovița”), atât din partea Consiliului Județean, Filialei Crucea Roșie, cât și din partea Organizației OFSD Dâmbovița: rechizite, carți și alte materiale folositoare în activitatea didactică.


Scurt istoric al investiției

  • La 15 mai 2015, președintele Consiliului Județean Dâmbovița de la acea vreme, Adrian Țuțuianu, semna, în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova, protocolul de înfrățire (denumire oficială – „Înțelegerea de cooperare”) cu raionul Ialoveni.
  • La 11 martie 2016, avea loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița ceremonia de semnare a acordului-cadru de finanțare pentru grădinița de copii din Ruseștii Noi.
  • La 24 iunie 2016, Adrian Țuțuianu (în calitate de președinte CJ Dâmbovița), participa la punerea pietrei de temelie a grădiniței.

Onoare muncii!

ialoveni (1) ialoveni (2) ialoveni (3) ialoveni (4) ialoveni (5) ialoveni (6) ialoveni (7) ialoveni (8) ialoveni (9) ialoveni (10) ialoveni (11) ialoveni (13) ialoveni (14) ialoveni (16) ialoveni (17) ialoveni (18)ialoveni (22) ialoveni (19) ialoveni (20) ialoveni (21) ialoveni (23)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.