Proiect peste Prut: A fost semnat acordul de finanțare pentru construcția unei grădinițe în Raionul Ialoveni din Republica Moldova!

ialoveni (4)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a primit astăzi vizita reprezentanților Raionului Ialoveni din Republica Moldova. Obiectivul deplasării în România: semnarea acordului-cadru de finanțare pentru construcția unei grădinițe de copii în comuna Ruseștii Noi de peste Prut. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Dâmbovița de luna trecută și presupune finanțarea de către județ a investiției cu suma de 195.000 euro, la care se adaugă o cofinanțare a raionului de 80.000 euro. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2017.

Acordul de finanțare a fost semnat de cei doi președinți: Adrian Țuțuianu (Consiliul Județean Dâmbovița) și Anatolie Dimitriu (Raionul Ialoveni).

Adrian Țuțuianu: 

Este foarte important ca românii de o parte și de alta a Prutului să se apropie prin acțiuni concrete. În această privință, Consiliul Județean Dâmbovița a trecut dincolo de stadiul declarativ.

Noi credem că locul Republicii Moldova este în marea familie, Uniunea Europeană, din care și România face parte, cu statut de membru, de la 1 ianuarie 2007. Considerăm că interesele fundamentale ale Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi vor fi cel mai bine consolidate prin transformarea profundă a instituţiilor, practicilor şi legislaţiei sale după un model de succes, acela al ţărilor din Uniunea Europeană – ca premisă necesară pentru aderarea ulterioară a Republicii Moldova la acest parteneriat economic și politic – unic în lume.

Pentru Judeţul Dâmboviţa este important să fie aproape de Raionul Ialoveni, să dezvolte relaţii economice și culturale bilaterale, să facă schimburi de experienţă în domeniile administrație publică locală, protecție socială, sănătate publică, infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură, educație și sport.

Anatolie Dimitriu:

Astăzi, nu doar semnăm un acord, în urma înfrățirii dintre Raionul Ialoveni și Județul Dâmbovița. Este un prim pas, unde arătăm, prin fapte concrete, că trecem de la vorbe la un caz pe care îl dezvoltăm împreună. Foarte bucuros voi fi când, la finalizarea acestui proiect, veți fi toți în Raionul Ialoveni, să dăm în exploatare acest obiectiv foarte important nu doar pentru satul Ruseștii Noi, unde 120 de copii nu au locuri la grădiniță, ci pentru întreg Raionul Ialoveni.

La eveniment au mai fost prezenți, din partea moldovenilor, primarii localităților Ialoveni, Ruseștii Noi, Răzeni, Puhoi, Văsieni, un consilier din satul Costești. Aceștia au venit cu scrisori de intenție în vederea înfrățirii cu localități dâmbovițene, reprezentate și ele de primari, respectiv: Moreni, Ciocănești, Braniștea, Șotânga, Băleni și Potlogi.

De asemenea, au participat la întâlnire directorul Muzeului Raional din Ialoveni – Petru Costin, vicepreședinții CJ Dâmbovița – Adrian Dumitru și Marin Antonescu, directorii Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” din Târgoviște – Agnes Erich, Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – Ionuț Lăscaie și Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina.

Onoare muncii!

ialoveni (1) ialoveni (2) ialoveni (3) ialoveni (6) ialoveni (7)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.