Strategia de dezvoltare a municipiului Târgoviște, respinsă de Consiliul Local. Reacție dură a primarului Cristian Stan!

Strategia de dezvoltare 2014 - 2020-page-003

S-a întâmplat astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal, supunerea spre dezbatere și aprobare a unui document care ar trebui să constituie coloana vertebrala a filosofiei de dezvoltare a municipiului Târgoviște pentru următorii ani: Strategia de Dezvoltare Urbană. Puteți parcurge AICI documentul concretizat în nu mai puțin de 298 de proiecte propuse până la nivelul anului 2020.

Pe marginea acestei Strategii, primarul Cristian Stan a avut un comentariu foarte dur în cadrul ședinței, pe care îl asculta parcurge în înregistrarea audio de mai jos:

Cristian Stan: Eu sunt, sincer vă spun, dezamăgit de cum arată Strategia. Eu înțeleg că e un document programatic, dar asta nu înseamnă că în documentul respectiv trebuie să avem niște lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Dar nicio legătură. Eu sunt dezamăgit și de dvs (n.a. – reprezentantul firmei care a elaborat Strategia) și de cei dare s-au ocupat, din cadrul Primăriei, de acest proiect. (…) Din punctul meu de vedere, așa cum arată Strategia în momentul de față, ea nu poate să treacă prin Consiliul Local. Va trebui s-o luați și s-o adaptați așa cum trebuie.

La începutul lunii februarie 2015, Primăria Târgoviște anunța, printr-un comunicat de presă de care am râs la momentul respectiv, că a demarat procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului, în baza unui contract cu SC ALTER EGO CONCEPT SRL (valoare contract, care include și Planul de Mobilitate Urbană, = 150.000 lei). Primar interimar era, atunci, Ciprian Prisăcaru.

Oroare muncii!

UPDATE! Ciprian Prisăcaru și-a exprimat, la rându-i, nemulțumirea pentru modul neprofesionist în care firma s-a achitat de sarcini, precizând că semnarea contractului, la momentul respectiv era o formalitate, în condițiile în care ALTER EGO câștigase contractul în urma unei licitații publice: Nu am făcut decât să semnez un contract cu firma care a câștigat licitația publică pentru realizarea Strategiei. Asta nu înseamnă că eu port vreo vină pentru că aceștia au lucrat prost. După cum ați văzut astăzi, am fost primul care mi-am exprimat nemulțumirile față de felul în care au lucrat. Repet, firma respectivă a câștigat licitația publică pe SEAP. Semnarea contractului nu era decât o formalitate.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Enache Lucian says:

    Pe SEAP, la licitatie, s-a castigat Planul de Mobilitate Urbana si Planul Urbanistig General al Municipiului Targoviste. Strategia de dezvoltare este socotit un studiu de fundamentare in cadrul pozitiei de contract PUG. Pozitia de contract care include tot ce e legat de PUG inclusiv Planul de mobilitate urbana este in valoare de 1,5 miliarde lei vechi. Cel putin asa a mentionat in sedinta de comisie de urbanism arhitecta sefa Alexandra Soare. Doamna arhitecta sefa se pare ca nu prea avut timp sa citeasca „strategia” fiind detasata jumatate luna la Consiliul Judetean Dambovita.Cred ca domnul primar ar trebui sa anuleze detasarea , chiar cu riscul de a-si supara seful de partid. Sunt destule lucruri de rezolvat la primaria Targoviste iar arhitecta sefa nu poate sa motiveze lipsurile pentru ca nu are timp/. Nu a obligat-o nimeni sa accepte detasarea..Sau poate a obligat-o !!! Suntem unici in Jomania avand acelas arhitect sef si la municipiu si la judet. Ea centreaza ea da cu capul. Daca pe teritoriul municipiului se propune o documentatie care modifica PUG -ul existent este nevoie de avizul Consiliului Judetean Dambovita ea sustine documentatia in calitate de beneficiar si tot ea da avijul in calitate de arhitect sef al judetului. ” Curat murdar coane Fanica” Suntem originali la maximum.da ce sa facem daca nu am gasit al arhitect sef pentru judet. Vedeti domnule presedinte Tutuianu nu trebuia sa o lasati pe Hertia sa plece pana nu gaseati un inlocuitor pentru functia de arhitect sef . Chiar daca tipau autohtonii ca ne invadeaza bucurestenii macar nu ajungeati in situatia asta penibila. Oricum bucurestenii nu erau nici sirieni ,nici libieni. erau crestini de-ai nostri.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.