Adrian Țuțuianu – Victor Ponta – Pro România: mesaj puternic după ziua de ieri (despre PSD, Dragnea și argumentele deciziei)

Senatorul Adrian Țuțuianu a postat astăzi un mesaj în care vorbește pe larg despre decizia de a se alătura lui Victor Ponta și Pro România și despre argumentele care au cântărit în această hotărâre:

Dragi prieteni,

În urmă cu 20 de ani m-am înscris în Partidul Social Democrat (PDSR la vremea respectivă), convins fiind că social-democrația modernă reprezintă opțiunea politică cea mai adecvată situației României. Partidul era în opoziție atunci, atât la nivel național, cât și județean.

Timp de peste două decenii, am fost un membru credincios al acestui partid, am muncit și am urcat treaptă cu treaptă, fără să ard etape și înțelegând asumarea fiecărui pas pe care l-am făcut. Din 2012, în calitate de președinte al Organizației Județene Dâmbovița, am câștigat TOATE bătăliile politice, aducând PSD Dâmbovița în primele 5 organizații din țară, recunoscută drept una modernă, energică și deschisă către societatea civilă, către oameni noi, de foarte bună calitate.

Partidul m-a răsplătit și am fost consilier județean, senator, președinte de Consiliu Județean, ministru. Am încercat să nu dezamăgesc și să confirm, prin prestația pe care am avut-o, încrederea primită. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat alături de mine în acest răstimp.

În luna noiembrie 2018, urmare a semnării Scrisorii privind situația Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a decis excluderea mea în maniera pe care o cunoașteți, singura vină fiind delictul de opinie. De altfel, rând pe rând, lideri importanți ai acestui partid au fost excluși sub diverse pretexte: Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Valeriu Zgonea, Mihai Chirică, Marian Neacșu (sunt doar câteva exemple). Mandatul lui Liviu Dragnea la conducerea PSD va rămâne ștampilat de această regulă: eliminarea tuturor celor care au gândit #altfel.

AM DECIS SĂ VIN ALĂTURI DE VICTOR PONTA ȘI DE PRO ROMÂNIA, din următoarele considerente:

✔️Demersul judiciar pe care l-am inițiat pentru a contesta excluderea din PSD este sortit eșecului. Parcursul litigiilor este împiedicat și nu-mi permit să pierd doi ani din viață judecându-mă cu Liviu Dragnea (ca să dau tot de el la șefia PSD, chiar dacă aș câștiga).

✔️Politicile promovate de guvernarea PSD au îndepărtat partidul de valorile social-democrate și de Europa, fiind, multe dintre ele, haotice, lipsite de consistența unui act de guvernare responsabil și, cel mai grav, puse în practică de oameni neprofesioniști.

✔️De prea mult timp, agenda publică a acestei țări este dominată de problemele justiției, deturnate de la fondul real către dorința lui Liviu Dragnea de a-și rezolva situațiile personale. Vulnerabilitatea juridică a liderului PSD a devenit și a partidului. Se mai discută prea puțin sau deloc despre economie, despre agricultură, despre autostrăzi, școli, spitale, fonduri europene etc. De unde PSD era cunoscut drept partidul care guvernează bine, astăzi a devenit un fel de glumă, izvor de ironii, cu repercusiuni grave în perspectivă.

✔️Mai mult, PSD a fost acaparat de o clică strânsă în jurul lui Liviu Dragnea, oameni care nu au crescut în acest partid și nu l-au prețuit niciodată, pentru ei fiind doar o bună afacere personală. PSD-ul în care eu am intrat și am muncit 20 de ani nu mai există, valorile sale fiind alterate la nivel de leadership.

✔️Nu a fost o decizie ușoară pentru mine, dar m-am alăturat unui proiect și unor oameni în care am #încredere. Victor Ponta, Daniel Constantin, Nicu Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu au sprijinit masiv județul Dâmbovița, au dovedit competențe profesionale și, incontestabil, Victor Ponta rămâne în conștiința publică drept un foarte bun Prim Ministru al României.

✔️Am fost abordat de toate patidele politice parlamentare, dar, după ce am cântărit suficient și am purtat discuții cu primari, consilieri județeni și locali, membri și simpatizanți, oameni din județ, am hotărât că drumul alături de PRO ROMÂNIA este cel mai compatibil cu mine. Cred că PRO ROMÂNIA poate deveni o alternativă la PSD, poate fi acel partid social-democrat modern, european, vizionar de care România are nevoie. Nu va fi deloc ușor, pentru că partidul acum se naște, iar principala noastră resursă o reprezintă #oamenii. Dar nu am fugit niciodată de provocări. Cred în acest proiect și voi face toate eforturile ca el să capete contur și să devină un partid al oamenilor mulți.

Fac un #apel către primari, parlamentari, consilieri județeni și locali, membri și simpatizanți, la toți cei care cred în nevoia de dezvoltare a acestei țări, la cei care cred în nevoia de dezvoltare a județului Dâmbovița să vină alături de mine, alături de noi. Cei care mă cunosc știu că nu vând iluzii și nu accept provocări pe care nu le pot îndeplini. Așa va fi și acum!

#ProRomânia
#ProDâmbovița
#Dâmbovița2025
#VictorPonta

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.