27 de microbuze școlare pentru județul Dâmbovița. Vezi localitățile beneficiare!

SANYO DIGITAL CAMERA

Se va întâmpla miercuri, 23 iulie, la Palatul Victoria, o festivitate dedicată predării primelor 100 de microbuze școlare achiziționate de MDRAP către unitățile administrativ-teritoriale din România. Momentul va avea loc în prezența Primului Ministru – Victor Ponta, a ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Liviu Dragnea și a mai multor șefi de Consilii Județene din țară. Va participa și președintele CJD – Adrian Țuțuianu.

În cadrul acestei acțiuni, județul Dâmbovița va primi primele 5 microbuze școlare din totalul de 17 care vor veni până în luna septembrie. Localitățile care primesc primele 5 microbuze sunt: Braniștea, Mătăsaru, Tărtășești, Vulcana Băi și I.L. Caragiale.

Adrian Țuțuianu: În prima etapă, adică în perioada iulie-septembrie 2014, vom primi 17 microbuze și vă spun că lucrul acesta este foarte bun, avem printre cele mai mari alocări la nivel național. E și rezultatul discuțiilor pe care le-am avut cu domnul Dragnea și la vizita de la Potlogi, dar și la întâlnirea politică de la Orăștie.

Localitățile în care vor merge microbuzele (17) din prima etapă (iulie-septembrie) sunt: Bărbulețu, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Cornățelu, Dragomirești, I.L. Caragiale, Lucieni, Mătăsaru, Nucet, Ocnița, Răscăeți, Tărtășești, Tătărani, Vișina, Vișinești și Vulcana Băi.

În cea de-a doua etapă, estimată a se desfășura în perioada octombrie – decembrie 2014, vor veni alte 10 microbuze școlare către localitățile: Bezdead, Cândești, Corbii Mari, Petrești, Pietroșița, Răzvad, Runcu și Vârfuri.

Adrian Țuțuianu: Sunt și 2 solicitări, de la orașele Pucioasa și Răcari, care sunt neeligibile, pentru că actul normativ, OUG 12/04.07.2013 prevede acest program ca fiind destinat exclusiv comunelor, nu și orașelor care au sate aparținătoare și unde cred și eu că ar fi justificat să găsim soluția de finanțare a solicitărilor. Rămâne să vedem dacă se va iniția un demers de modificare a Ordonanței pe acest subiect.

V-aș ruga să observați că n-am ținut cont de culori politice. Sunt și de colo, și de colo în ambele etape. Am ținut cont – și sunt criterii validate de Ministerul Dezvoltării, nu aplicabile doar în Dâmbovița, ci la nivel național – de distanță, de numărul de copii, de vechimea cererii, de lucruri foarte precise și de tipul de microbuz care a fost cerut.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.