Adrian Țuțuianu, prima reacție după referendum!

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a oferit în urmă cu câteva minute, prima reacție după referendumul de la sfârșitul săptămânii trecute. Județul Dâmbovița a fost printre fruntașele țării ca mobilizare la urne. Cu o prezență de 28,98%, respectiv 124.349 de votanți din 428.940, județul s-a situat pe locul 2 în topul național, după Suceava (30,67%).

Adrian Țuțuianu:

Am asistat în ultimele zile la o serie de declarații cu privire la rezultatele Referendumului. Câteva precizări:

1. Sunt onorat că am putut să susțin, alături de cetățenii din județul Dâmbovița și de colegii social-democrați, o inițiativă asumată de 3 milioane de oameni. Niciun om politic responsabil și onest nu poate ignora vocea a 3 milioane de oameni. Chiar dacă împărtășesc sau nu orientarea ta politică.

2. Le mulțumesc celor 124.349 de cetățeni din județul Dâmbovița care s-au prezentat la vot, 90% exprimându-se pentru familia tradițională.

3. Fiecare cetățean are dreptul la propria opinie, pe care o respect. Dar mai are și datoria de a participa și de a se implica în viața cetății. Regret că majoritatea cetățenilor a preferat, din diverse motive, să nu dea curs invitației de a-și exprima punctul de vedere asupra unui subiect care, din punctul meu de vedere, vizează sănătatea societății și păstrarea identității noastre creștine.

4. Poate că noi, clasa politică, avem partea noastră de vină. Poate că vina este în altă parte. Dar, în orice caz, referendumul este cea mai democratică și directă formă de implicare a cetățenilor în deciziile cu adevărat importante. Și sunt convins că, din acest episod, cu toții, în mod responsabil si cinstit, vom extrage adevărul, și nu o justificare a rezultatului. Și mai cred că vom lua cele mai bune decizii pentru cetățeni, cu credința de a ne onora promisiunile asumate.

5. Încă ceva: pentru dreptul de vot, pentru libertatea de exprimare, foarte mulți români și-au sacrificat viața în decemebrie 1989. Este și o datorie de a respecta acest drept și acea jertfă.

Referendumul pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei între un bărbat și o femeie nu a fost validat, nefiind îndeplinit criteriul participării la vot a 30% din totalul alegătorilor de pe listele electorale.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. să te declari fruntaș pe ramură după acest dezastru prostind cu mulțumiri 124349 cetățeni, este o aroganță la adresa celorlalți 304591 ce n-au mușcat momeala
  ca jurist știi foarte bine că nu am datoria/obligația de a participa la un vot
  dacă judecata mea îmi spune NU, așa va fi. dixit!
  și nu uita:
  1) ați pierdut urbanul pe termen lung (cu toate asfaltările primarilor),
  2) Dragnea nu uită și nu iartă, iar execuția o face prin multele cozi de topor (e inflație în partidul maimuțelor!)

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.