Amendă 5.000 de lei pentru un coteț / presiuni din partea primarului PSD la adresa unui candidat PRO ROMÂNIA (declarații Adrian Țuțuianu)

Senatorul PRO ROMÂNIA și candidat pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, atrage atenția asupra comportamentului pe care primari în funcție, mai ales din PSD, îl au față de membrii PRO ROMÂNIA în această perioadă de pre-campanie electorală.

Am văzut zilele astea o dezbatere între PSD și PNL, care are mai mulți interlopi, care sunt mai agresivi. Eu vreau să vă spun că și unii și alții se comportă în același fel. Din ambele părți, oamenii PRO ROMÂNIA primesc zilnic atacuri, tot felul de lucruri pe lângă lege. Avem bannere rupte la Aninoasa și Bărbulețu. Avem foarte multe situații în care primarii în funcție amenință candidații PRO ROMÂNIA. Le-am spus unora dintre ei, ieri, în discuții telefonice civilizate, că există viață și după 27 septembrie și că ne vom întâlni pe drum, ne vom întâlni în pozițiile publice pe care le vom ocupa fiecare și că aceste chestiuni nu fac parte dintr-o educație elementară, nu mai vorbim de o educație democratică.

Dincolo de bannere rupte și amenințări, senatorul a prezentat cazul unui coleg, Florin Pană, candidat pentru Consiliul Local al comunei Dragodana, împotriva căruia s-a activat primarul PSD, Gheorghe Sandu:

A început festivalul sancțiunilor fără niciun fel de logică. Am aici, prezent, un coleg de-ai mei, candidat la funcția de consilier local în comuna Dragodana. După ce a fost amenințat de primarul comunei Dragodana într-un stil care-mi aduce aminte de interlopi, scos din Primărie ca să nu fie altcineva de față, cerându-i să-și înceteze activitățile de precampanie și de susținere a candidatului nostru, Alin Stoican, dacă omul și-a văzut de treaba lui, s-a trezit ieri sancționat pentru că a construit un coteț în curtea casei și a turnat o placă de beton de 3 mp pentru acel coteț. Omul s-a trezit cu o sancțiune într-un cuantum care este jumătate din maximum prevăzut de lege, adică 5.000 lei. Lucrul ăsta este inacceptabil și îi cer și astăzi primarului de la Dragodana să înceteze cu presiunile la adresa oamenilor din PRO ROMÂNIA și, în general, cu presiunile asupra altor contracandidați. Eu îi apăr pe-ai mei.

Al doilea lucru, îi cer dlui Corneliu Ștefan să iasă din starea asta de indiferență și să le ceară colegilor din partid să înceteze cu asemenea lucruri, pentru că-l vor costa și pe el foarte mult inclusiv în ceea ce înseamnă politica de alianțe pe viitor. Sunt mai mulți primari PSD care-și permit niște atacuri la adresa oamenilor din PRO ROMÂNIA inacceptabile.

Există și soluția unei plângeri penale pentru abuz în serviciu. Eu nu mi-am propsu să desfășor activitatea de campanie cu plângeri, dar nici n-am să las pe cineva să-și bată joc de oamenii din PRO ROMÂNIA.

Onoare muncii!

primarul PSD de la Dragodana, Gheorghe Sandu

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.