Dâmbovița: Proiect prin care măștile vor fi obligatorii în piețe, târguri, oboare (detalii)

Agitație mare în ultimele 24 de ore după apariția informației potrivit căreia autoritățile județului Dâmbovița iau în calcul închiderea târgurilor și piețelor din municipiul Târgoviște, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid-19. Declarațiile au fost date de către prefectul Aurelian Popa site-ului g4media.ro

Aurelian Popa a declarat că, deocamdată, nu se impune carantinarea niciunei localități, dar că până la finalul săptămânii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide dacă ia măsura închiderii târgurilor și piețelor din Târgoviște în care nu se respectă distanțarea. Măsura va fi pusă marți în dezbatere publică, pentru două zile, după care se va lua o decizie.

Prefectura a revenit, în urmă cu câteva minute, cu un comunicat de presă în care precizează:

Luând în considerare faptul că situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, Prefectul Județului Dâmbovița a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița prin care se propune extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor.

Precizăm că, până la acest moment măsura de închidere a piețelor sau a târgurilor este un scenariu de lucru asupra căruia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița urmează să se pronunțe după ce vor fi analizate rezultatele primelor măsuri, acestea fiind luate gradual.

Proiectul propus:

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.