Deputatul Carmen Holban, prim pas pentru rezolvarea deficitului de medici de familie din județ!

Carmen-Holban-PSD-09

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a preluat unul dintre subiectele vulnerabile existente în sistemul public județean de sănătate și face demersuri pentru a găsi rezolvări. E vorba de lipsa medicilor de familie din mai multe localități dâmbovițene.

Exemple sunt mai multe:

  • În comuna Cornești, satele Cătunu, Bujoreanca, Crivățu și Hodărăști nu există medic de familie de 3 luni. De asemenea, lipsa mediculuo de familie a fost sesizată în comuna Gura Ocniței – sat Adânca și în localitatea I.L Caragiale.
  • În Răzvad – sat Răzvadul de Jos, medicul de familie se va pensiona în acest an.
  • În comuna Buciumeni, începând cu 1 ianuarie 2018 a plecat medicul de familie care avea între 1.000 – 2.000 de pacienți din toate satele arondate localității. Și în comuna Moroeni, medicul de familie (cu peste 2.000 de pacienți) își reziliază contractul.

Un pas a fost făcut prin convocarea de către Carmen Holban a unei întâlniri la care au participat președintele – director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița – Niculina Sandu, directorul DSP Dâmbovița – Sorin Stoica și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Claudiu Dumitrescu. Prima soluție identificată pentru a rezolva deficitul medicilor de familie din județ este aceea ca președintele CJAS Dâmbovița să contacteze medicii rezidenți care au promovat examenul de rezidențiat, dar nu au obținut loc, aceștia urmând a fi orientați către medicina de familie.

În cadrul întâlnirii s-au mai pus în discuție și alte subiecte precum fixarea drept prioritate a recrutării de medici tineri sau procentul mare al medicilor pensionari, care doresc să-și desfășoare în continuare activitatea în relație cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, urmând a fi operate modificări legislative în acest sens.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.