FOTO/VIDEO: Primele utilaje pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, care va fi reconstruit (detalii)

Moment de referință pentru fotbalul târgoviștean și pentru fenomenul sportiv dâmbovițean, în general: așa cum și-a asumat angajamentul după promovarea echipei de fotbal în Liga 1, Primăria Târgoviște a început lucrările pentru reconstrucția stadionului „Eugen Popescu”, primele din istoria arenei construite în 1949 (!!!)

Astăzi, primarul Cristian Stan și echipa sa din executivul Primăriei, au mers la stadion, acolo unde primele utilaje au început demolarea actualei tribune a II-a, care va fi reconstruită de la zero și transformată în tribuna I, una dintre cele mai moderne din România. De fapt, stadionul va fi, aproape în totalitate, unul nou. Se va mai păstra doar o parte din actuala tribună I (viitoare tribună II), dar și aceasta va fi reabilitată complet și modernizată (acces refăcut, scaune schimbate, fațadă nouă, monitorizare video etc).

Cristian Stan:

Cred că astăzi marcăm un moment istoric pentru ceea ce înseamnă fotbalul târgoviștean, fotbalul dâmbovițean. Pentru prima dată în istoria acestui stadion, iată că debutează un proiect de reconstrucție a celei mai importante arene sportive din județul Dâmbovița. Practic, astăzi dăm startul lucrărilor care vor transforma total stadionul „Eugen Popescu”.

Din ceea ce vedeți în acest moment nu va mai rămâne decât o parte din actuala tribună I, dar și aceasta urmează să fie reabilitată. În rest, toată tribuna a II-a va fi dărâmată și urmează să fie construită o tribună nouă, de la zero, o tribună care va asigura toate condițiile necesare pentru presă, pentru spectatori, oficiali, arbitri, o tribună de natură să facă din stadionul „Eugen Popescu” o arenă cochetă, o arenă aproape în totalitate nouă.

Eu sper ca stadionul să fie gata în 10 luni și să putem disputa câteva meciuri din finalul returului de campionat aici, la Târgoviște.

Este o intervenție majoră, substanțială și nu va mai fi nimic care să semene cu ce avem în momentul de față.Am făcut eforturi deosebite să putem găsi finanțarea și să devansăm termenul față de luna septembrie, cât ne propusesem inițial, pentru începutul lui iulie. (…) Sper ca în această toamnă să avem o imagine destul de clară despre cum va arăta noul stadion, un stadion care va constitui templul fotbalului târgoviștean și care va face din municipiul Târgoviște un oraș cu infrastructură sportivă deosebită, un stadion care va aparține acestei comunități încă zeci de ani de acum înainte. (…) Dincolo de exercițiile de imagine și demagogie politică, ipocrizie, pe care le fac alții, noi arătăm în concret cum se reconstruiește la Târgoviște stadionul „Eugen Popescu”.

Investiția va fi asigurată din bugetul Primăriei Târgoviște: 5-6 milioane euro.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.