Gabriel Plăiașu vede 4 liberali în sondajul pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgoviște

plaiasu

Un subiect care măsoară tensiunea politică la nivelul județului Dâmbovița pentru acest început de an e cel privind organizarea alegerilor parțiale anticipate. Sunt 6 situații unde se impune scrutin: primăriile Târgoviște, Crângurile, Dragomirești, Produlești, Vulcana Pandele și colegiul de Senat nr. 2 (Târgoviște – Moreni).

Nimeni nu știe însă când va fixa Guvernul termenul acestor alegeri. Mai mult, se conturează tot mai serios și întrebarea cu „dacă” îl va fixa. S-a exprimat în sensul ăsta Paul Briceag de la PMP, iar acum îi întărește credința și vicepreședintele PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu:

Sunt foarte sceptic. Hai să facem un calcul. Deci, în 10 iunie începe ultimul an de mandat pentru aleșii locali. Trebuie să existe o hotărâre de guvern care stabilește alegerile anticipate. A trecut luna ianuarie. Cu 60 de zile înainte de data alegerilor anticipate trebuie să curgă termenele. Deci, ne ducem undeva prin aprilie. Credeți că prin februarie se va grăbi Guvernul să înceapă o campanie, hai să facem anticipate? Și pentru ce? Pentru un an de zile, în condițiile în care noi spunem că se fac cheltuieli inutile, în condițiile în care spunem că avem cinci sute și ceva de parlamentari, ne apucăm să mai facem anticipate? Care e rostul lor? Eu nu dau atât de tare în fiert să facem alegeri anticipate, a declarat Gabriel Plăiașu în emisiunea Față în față de la Columna TV.

Chiar dacă nu speră în organizarea alegerilor anticipate, Plăiașu vede utilitatea cercetării prin sondaj o opiniei publice cu privire la opțiuni. La Primăria Târgoviște, miezul electoral al județului, vicepreședintele PNL pronunță 4 nume care ar intra în sondajul de desemnare a candidatului: Ciprian Prisăcaru – actual viceprimar cu atribuții de primar, Gabriel Grozavu – fost candidat la Primăria Târgoviște din partea USL, în 2012, Iancu Caracota și Claudiu Vasile – copreședinții organizației municipale a PNL:

Singurul lucru pentru care, politic, aș intra într-o asemenea competiție ar fi pentru a face o evaluare, un sondaj concret, cum stăm, la momentul respectiv. Sondajele pe care le vom face ne vor servi, ca și inventar, pentru localele din 2016. Nu ne împiedică cu nimic faptul că nu vor fi aceste anticipate să facem un demers, prin aceste sondaje de opinie, ca să ne găsim cei mai potriviți candidați.

Eu vorbesc de liderii PNL pe care i-aș vedea măsurați într-un sondaj de opinie: Ciprian Prisăcaru, liderii organizației municipale – Iancu Caracota, respectiv Claudiu Vasile, Gabriel Grozavu, care a mai candidat la Primărie.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.