Îl mai știți pe Mihail Volintiru? Fostul președinte PNL Dâmbovița, acuzat că blochează proiectul de registru agricol electronic pe zona Moreni!

mihail volintiru - pnl

Scriam acum câteva zile despre avertismentul cu care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a ieșit public la adresa firmelor care pun în pericol de neimplementare proiectele de registru agricol electronic. CJD derulează 2 astfel de proiecte, unul pe zona Șotânga (pentru localitățile Șotânga, Aninoasa, Doicești, Dragomirești, Gura Ocniței, Mănești, Niculești, Pietrari, Răzvad, Ulmi, Voinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești și Buciumeni) și altul pe zona Moreni (pentru localitățile Moreni, Băleni, Bezdead, Bucșani, Costeștii din Vale, Dărmănești, Iedera, I.L. Caragiale, Moroeni, Ocnița, Runcu, Tătărani, Valea Lungă, Vișinești și Vârfuri). Proiectele sunt finanțate prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

Acesta din urmă, de pe zona Moreni, în valoare totală de 6,2 milioane lei, prezintă un risc major de neimplementare. Situația e cauzată de neîndeplinirea de către furnizorul de servicii a obligațiilor contractuale (livrarea de componente tehnice, soft). Operatorul este Net Integration Technologies, firmă care a câștigat contractul de furnizare sistem informatic cu prețul cel mai mic, aproximativ 60% din valoarea estimata în cererea de finantare ((2.849.984 lei fata de 4.743.175,00).

Adrian Țuțuianu avertiza acum o săptămâna că în spatele firmei se află personaje care au/au avut legături cu județul Dâmbovița și care dirijează în mod netransparent firma. Astăzi a oferit și un nume – Mihail Volintiru, fost președinte al PNL DâmbovițaAm constatat că, în momentul când aveam nevoie să primim echipamentele, licențele, să începem activitățile de instruire, operatorul economic nu este în stare să ne livreze tot ceea ce scrie în contract și nu a putut prezenta un grafic al activităților relevante din cadrul proiectului. Am avut cel puțin 4 runde de discuții și negocieri, de fiecare dată prezentându-se din partea acestui operator alte persoane, chiar și subcontractanți, pentru ca, într-un final, să constat cu surprindere maximă că proprietarul real al acestei firme este dl Mihail Volintiru. (…) M-a sunat și mi-a spus că el e proprietarul acelei firme. Eu n-am urmărit niciodată cine sunt proprietarii firmelor, cine sunt administratori, nu m-a interesat. N-am discutat niciodată cu vreo firmă care are proiect european altfel decât în prezența unității de implementare.

Până la data de 30.10.2015 (termenul de executare a activităților din contract), firma a realizat doar 15% din activitățile prevăzute!

Președintele CJD spune că se va îndrepta împotriva firmei, a celor care gestionează în acte activiatea ei, dar și a adimistratorilor de fapt, cei care controlează, în realitate, societatea: Vă spun că nu voi lăsa lucrurile la modul ăsta și voi pune în cârca acestei societăți comerciale și a persoanelor fizice care s-au prezentat pe aici de vreo jumătate de an de zile toate consecințele de natură financiară pe care le suportă Consiliul Județean. Adică voi cere despăgubiri de 3 milioane, dobânzi, penalități pentru neimplementarea proiectului și voi face sesizare penală, pentru că ceea ce se întâmplă aici se circumscrie foarte clar normelor legale care țin de fapte de corupție.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.