Oana Vlăducă, demers la ministrul Educației pentru plata drepturilor salariale cuvenite personalului didactic conform hotărârilor judecătorești

Doamnă ministru,

Am fost interpelată de mai multe ori la cabinetul parlamentar într-o problemă a cărei rezolvare ține de resortul ministerului pe care îl coordonați. Mă refer la achitarea sumelor necesare pentru plata drepturilor/diferențelor salariale în urma hotărârilor judecătorești.

Concret, Ministerul Educației Naționale a solicitat inspectoratelor școlare, în luna iunie a acestui an, o situație privind cuantumul sumelor necesare unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru plata hotărârilor judecătorești și plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământ pentru perioada octombrie 2008 – mai 2011, conform Legii nr. 85/2016.

Sumele pentru plata diferențelor salariale, care aveau termen de plată 31 decembrie 2018, au fost virate în cursul lunii octombrie. Sunt așteptate acum sumele necesare plății hotărârilor judecătorești, cu scadență la 31 decembrie 2018. IȘJ Dâmbovița a solicitat o sumă totală de 26.040 mii lei pentru această categorie de plăți.

Față de cele prezentate, vă rog, doamnă ministru, să-mi precizați dacă sumele sunt bugetate pentru a fi plătite până la sfârșitul anului în curs.

Solicit răspuns scris.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.