Oana Vlăducă (PSD Dâmbovița), reacție dură după episodul de ieri, din Parlamentul European (declarații)

Deputatul PSD Dâmbovița, Oana Vlăducă, a descris în termeni duri așa-numita dezbatere asupra statului de drept din România care a avut loc ieri, la Strasbourg. Parlamentarul social-democrat critică demersul de a pune România la zid pe baza unor afirmații fără fundament, sloganuri, apreciind atitudinea cu care premierul Viorica Dăncilă a susținut poziția României.

Declarații pe larg:

În aceste zile se încearcă execuția României. Un înalt oficial al Comisiei Europene, membru al grupului PPE, asistat de Monica Macovei şi alţi parlamentari români din grupul PPE pun România la colţ, încercând să promoveze teme false de dezbatere. Care e scopul lor? Să evite o discuţie asupra sistemului de poliţie politică din ţara noastră, despre protocoalele secrete din justiție şi despre dosarele instrumentate în mod abuziv de procurori pe baza interceptării a milioane de români.

Din păcate, Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a comportat ca un adevărat procuror. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenție României, folosind ca argumente niște documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) și un Raport provizoriu al Comisiei de la Veneția despre modificările aduse legilor justiției.

Nimeni nu a fost capabil să menționeze un singur articol din pachetul de legi privind justiția, care să încalce legislația europeană.

Mai mult, cei care au atacat ieri și alaltăieri România ignoră loviturile permanente la adresa Guvernului legitim de la București, dar și deciziile Curții Constituționale care consideră că legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislația românească și nu încalcă prevederi ale Constituției României.

Reforma justiției este o competență națională exclusivă. Ce a făcut ieri doamna premier Viorica Dăncilă – și o felicit pentru puterea cu care a susținut cauza României, poate pentru prima oară cu adevărat în ultimii ani – este că a cerut tratament egal cu celelelalte state membre. Nu putem asista cu pasivitate cum ni se reproșează despre proteste niște lucruri care se întâmplă în mod curent, ba și mai dur, în state precum Franța, Spania sau chiar în inima Bruxelles-ului. Jandarmeria Română nu este o instituție second-hand, pe care să o terfelească toți cei care, din ignoranță sau rea credință, se fac că nu văd niște realități evidente.

Premierul României a dat o replică demnă și deplin întemeiată la tentativa de execuție politică a României în Parlamentul European. Cel mai mare câștig politic o reprezintă recunoaștere oficială în forul european a faptului că protocoalele secrete sunt profund nocive și trebuie anchetate.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. ușor, să nu confundăm România cu PSDragnea și balamaua ALDE, și nici Jandarmeria cu Danjarmeria
    să nu uiți cît trăiești copiii gazați pe 10 august a.c.
    eu și gașca mea de pensionari de drept comun nu o vom face
    comprehendezi?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.