PDL Dâmbovița are majoritatea în noul PNL: 16 la 11 în Comitetul Județean Executiv!

pnl-pdl

S-a întâmplat sâmbătă, 31 ianuarie, la Palatul Parlamentului, reuniunea Consiliului Național al PNL, for care a finalizat teoria fuziunii în teritoriu între vechiul PNL și vechiul PDL. Importantă este Hotărârea nr. 1 adoptată de Consiliu, prin care se explică pe hârtie cum vor funcționa organizațiile județene, municipale, locale și care sunt criteriile care vor stabili reprezentarea PDL/PNL în comitetele executive județene. Vezi AICI documentul!

La Dâmbovița, noul PNL va avea un Comitet Județean Executiv de 27 de membri PDL și PNL, cu o majoritate a vechilor portocalii, 16 la 11. Criteriile care au dat această situație sunt rezultatele alegerilor europarlamentare din 2014 și numărul primarilor în funcție, după aplicarea OUG 55. Ambele lucrează în favoarea PDL. La nivelul județului Dâmbovița, PDL a obținut un procent de 14,14% la europarlamentare, față de 10,15% al PNL. La fel, când vine vorba de primari, în ciuda Ordonanței care a măturat 25 de primari din PDL Dâmbovița, organizația păstrează 15 edili, cu muuuult mai mult decât cei 3 din dreptul PNL.

Potrivit Hotărârii adoptate la Consiliu, termenul de înființare a Comitetului Județean Executiv este 28 februarie.

La nivel național, după cum vedeți în tabelul de mai jos, vechiul PNL are majoritate în 26 de comitete executive judeţene, în timp ce fostul PDL stăpânește în alte 23.

Onoare muncii!

 

majoritati teritoriu pnlmajoritati teritoriu pnl 2

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.