PDL Târgoviște: președinte de capul lui, consilieri de capul lor (OPINIE)

caracota claudiu dumitrescu

În urmă cu două săptămâni, Eugen Pătrașcu devenea viceprimar al municipiului Târgoviște în locul lui Ioan Țuțuianu. Schimb intern în PSD, concretizat printr-o majoritate de 14 voturi din 21. Cum PSD + PC au doar 7 voturi în Consiliu, cum PPDD a avut propriul candidat, cum relațiile PSD – PNL sunt ca și cum n-ar fi, bunul simț a înregistrat o concluzie firească: Pătrașcu a beneficiat de voturile consilierilor municipali PDL. Treaba lor, băieți mari.

Concluzia i-a aparținut și președintelui PDL Târgoviște, Iancu Caracota, mânios pe ai lui „că nu și-au informat șefii” și că „ar fi trebuit să voteze împotrivă, pentru a lăsa ușa deschisă la negocieri” (citește AICI). N-au făcut asta, e inacceptabil și vor da socoteală în fața conducerii partidului, a închis subiectul fostul prefect.

Și l-am fi închis și noi dacă nu venea astăzi cu gura la microfon dl Claudiu Dumitrescu, unul din cei 8 consilieri municipali PDL. Ne-a explicat senin că nu are ce socoteală să dea la partid și că nu pot fi sancționați consilierii PDL pentru că nimeni nu poate dovedi c-au votat cum au votat.

A fost o propunere de proiect ad-hoc, la fața locului, iar noi nu am avut timp să ne consultăm și a rămas la latitudinea fiecărui consilier. Așa că votul în grup al consilierilor PDL în favoarea viceprimarului PSD, Pătrașcu, este o presupunere și nu poate fi dovedit. (…) Nu se poate lua o decizie împotriva consilierilor municipali, pentru că nu se poate dovedi dovedi că am votat „pentru” sau „împotrivă”. Spuneți-mi și mie cum dovediți că s-a votat „pentru”!

Două chestiuni rapide:

  • Argumentul lui Claudiu Dumitrescu e pentru cretini. Poate să-l recite în fața camerelor și a microfoanelor, poziție oficială…draci…laci. Dar dacă îl va folosi în mod real în cadrul intern de partid, pesemne că are auditoriu pe măsură.
  • Cu toate energiile pozitive din capul lui, președintele PDL Târgoviște e orice, numai președinte PDL Târgoviște nu. Caracota a venit săptămâna trecută să ne explice cum consilierii lui municipali n-au nicio treabă cu el. Or să te expui de bunăvoie pe un subiect care te vulnerabilizează total ține de calități obscure, altele decât cea de lider. Pesemne c-o fi crezut că e vreun exercițiu onorant de transparență să-ți tragi singur șuturi la televizor. Nu e.

Oroare muncii!

Petruț Dumitru

Citește și: Scandal în PDL Dâmbovița după alegerea de viceprimar la Târgoviște

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.