Președintele CJD taxează dur comportamentul primarului de la Fieni: Derapaje inacceptabile!

budoiu - tutuianu

Relația dintre președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, și primarul orașului Fieni, Adriean Budoiu, provoacă tensiuni care se varsă pe proiectele localității. Și nu vorim de cum se înțeleg cei doi în particular, ci de modul în care, instituțional, Budoiu a ales să comunice cu administrația județeană. Iată o mostră, potrivit președintelui CJD:

Eu am fost apropiat de dl Budoiu și un om care l-a susținut atunci când se punea în discuție candidatura lui la primul mandat. L-am considerat un bun coleg. Constant, însă, că, în ultimul an de zile, fie există influențe negative datorate poluării de la Fieni, fie, pur și simplu, sunt alte cauze care generează derapaje de comportament inacceptabile.

Am primit pe data de 30.01.2015 o adresă în care spune așa, mod instituțional de comunicare: „Referitor la adresa dumneavoastră nr. 1523/29.01.2015 vă comunicăm că nu ne permitem să pierdem timpul pe holurile Consiliului Județean”. Îl invitam la discuții despre asociere (n.a. – asociere CJD – CL Fieni pe execuția unui drum).

În primul rând, mă așteptam de la un primar la al treilea mandat și jurist de profesie la o minimă deferență instituțională. Și am stat și m-am gândit că o fi vreo diferență mare între noi. Și am constatat așa: domnul Adriean Budoiu – absolvent al Facultății de Drept, la seral; domnul Adrian Țuțuianu – absolvent al Facultății de Drept, la zi. Domnul Adrian Budoiu – primar; domnul Adrian Țuțuianu – președinte de consiliu județean. Deci, am făcut toate comparațiile și nici aici nu văd să am vreo problemă eu.

Este inacceptabil pentru un primar de oraș să aibă un asemenea comportament instituțional. Nu l-am chemat să stea pe holurile Consiliului Județean; l-am invitat pentru că dânsul cred că nu prea pricepe ce se întâmplă acolo. Avem o asociere, e adevărat. Îmi comunică să-i dau 247.720 lei, că așa scrie în contractul de asociere, dar a uitat că firma care a câștigat licitația, pe care dânsul a organizat-o, este în procedură de insolvență. Ca urmare, era normal să discutăm între noi, asociații din contract, ce facem: reziliem contractul, organizăm o nouă procedură de achiziție publică, vedem cât putem pune fiecare anul acesta ca să putem să finalizăm obiectivul. Ca urmare, prin intermediul dumneavoastră îi transmit că, atâta timp cât aceste chestiuni care țin de legalitate nu sunt rezolvate, nu voi aloca suma pentru orașul Fieni.

Un alt subiect în dreptul căruia primarul de la Fieni este arătat cu degetul se referă la sistemul de aducțiune apă din sursele Gâlma – Rătei și reabilitarea rețelelor de distribuție apă din orașul Fieni. Și în cazul ăsta, primarul din Fieni cere acoperirea cofinanțării de către Consiliul Județean. Numai că….CJD nu e parte în contract, ci CL Fieni. Îi transmite Adrian Țuțuianu edilului:

Mi-a scris că trebuie să-i dau 25 de miliarde (n.a. – lei vechi) pentru reabilitare aducțiune apă din sursele Gâlma și Rătei, pe traseul comuna Moroeni – intrare oraș Fieni și reabilitare rețele distribuție apă în orașul Fieni. E vorba de o lucrare făcută prin Compania Națională de Investiții, unde cota de cofinanțare este de 25%, parte în contract fiind CL Fieni. În anul 2010, când s-a semnat contractul, există o clauză acolo, care spune așa: Consiliul Județean Dâmbovița va depune toate diligențele pentru sprijinirea orașului Fieni, respectiv orașului Titu (n.a. – un contract similar), în vederea asigurării cotei de cofinanțare. Prin intermediul presei îi spun astăzi că toate diligențele le voi depune. O să cer Guvernului să-l aibă în vedere la cofinanțarea proiectului, dar în niciun caz nu va plăti Consiliul Județean ceea ce trebuie să plătească Consiliul Local Fieni. Ca urmare, ca titular al investiției și responsabil de derularea poriectului, îi sugerez să-și prevadă în buget sumele necesare.

Ultimul mesaj al șefului CJD către primar:

Nu înțeleg modul ăsta de comportament. Sigur că, dacă, cumva, își propune să-și facă statut electoral, statut personal în cadrul noului PNL din modul ăsta de relaționare cu mine sau cu instituția numită Consiliul Județean, poate s-o facă. Dar eu cred că modul acesta de comportament mai arată că, încet – încet, își pierde încrederea locuitorilor din orașul Fieni. Datoria mea, în calitate de lider politic, va fi să-i găsim un contracandidat pe măsură. Și-l vom găsi.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.