Candidează Adrian Țuțuianu pentru funcția de Rector al Universității „Valahia”? / răspunsul acestuia

Prezent, în această seară, în emisiunea online Ripostapenet, secretarul general adjunct al Guvernului – Adrian Țuțuianu a fost întrebat dacă poate confirma zvonul că va candida pentru funcția de Rector al Universității „Valahia” din Târgoviște. Dincolo de răspunsul tranșant la întrebare, fostul președinte al Consiliului Județean nu a ezitat să critice managementul actualei conduceri a UVT.

Adrian Țuțuianu:

Nu mi-am propus acest lucru niciodată, nu am avut o asemenea intenție. Sunt vicepreședinte al Senatului Universitar, mă interesează foarte mult ce se întâmplă cu Universitatea, sunt un om foarte activ și implicat, sunt și destul de vocal – în sensul că discut fără rețineri despre toate problemele cu care se confruntă Universitatea, am pus foarte mult suflet în anii în care am putut să ajut aici.

Răspunsul este că nu mă interesează funcția de Rector al Universității „Valahia”, dar, în același timp, voi continua să fiu extrem de atent la ce se întâmplă și critic cu cei care conduc destinele acestei universități. Uite, un lucru extrem de trist – a fost ratat proiectul de dezvoltare a infrastructurii universității pe bani europeni, ceea ce înseamnă amânarea unor lucrări de investiții, probabil, pentru 10 ani. L-a ratat actuala administrație.

Alegerile pentru Rector, pentru Senat, pentru diverse structuri sunt anul viitor. Cei care se încălzesc pentru subiectul ăsta, că sunt destui, cred că au început încălzirea prea devreme și mai trimit diverse bazaconii în rândul opiniei publice. Nu că n-ar fi onorant. (…) Universitatea are oameni buni și, sub aspectul calităților didactice, profesionale, toți cei din actuala conducere sunt oameni buni; problema e că îți trebuie un manager, iar un manager nu face orarul, ci face administrarea universității ca pe o societate unde trebuie să ai rezultate, să ai investiții, să ai studenți, să ai profesori, să ai publicații, să ai deschidere spre exterior, să fii o persoană care, când bate la o ușă, ușa s-a deschis. Din punctul ăsta de vedere, UVT are nevoie a-și revedea structura de conducere.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.