Președintele PSD Dâmbovița a prezentat 10 dintre măsurile Programului lansat, ieri, de Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a prezentat, ieri, programul „REPORNIM ROMÂNIA” al Partidului Social Democrat. Documentul poate fi consultat în întregime AICI.

Astăzi, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, a reluat 10 dintre cele 28 de măsuri propuse și a vorbit despre fiecare în parte:

1. PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară

Propunem 2 măsuri concrete:

  • Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni.
  • Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

2. PSD susține locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului, Transporturi, Horeca, Cosmetică, Profesii liberale – dacă mențin locurile de muncă.

3. PSD protejează puterea de cumpărare a populației printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

4. PSD susține familiile cu venituri mici asigurand o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni in valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună. Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

5. PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni fără penalităti și dobânzi și prin susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finantate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%; Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați; Decontarea rapidă a concediilor medicale.

6. PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încat derularea acestora să poata fi continuată; Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.

7. PSD sustine exporturile prin garanții de stat 100%, precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.

8. PSD susține agricultura românească prin Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse, dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

9. PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de productie auto și electrocasnice prin Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi; Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus catre achizitiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice; Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

10. PSD încurajează turismul din România printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021; Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

Acestea sunt doar o parte din cele 28 de masuri economice și sociale care sunt incluse în programul nostru „REPORNIM ROMANIA”. PSD are acest program și îl dă la cheie președintelui Iohannis și Guvernului său care nu au fost în stare să facă nimic până acum.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.