Prima „pădure JYSK” prinde rădăcini la Șotânga, pe 18 noiembrie! Vor fi plantați 20.000 de puieți de plop alb (detalii)

vizual JYSK

Anul acesta, compania daneză JYSK, parte a grupului JYSK Nordic, demarează un nou proiect de responsabilitate socială, de data aceasta pentru o cauză de mediu. Alături de inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România„Pădurea JYSK – începutul unei tradiții” va prinde rădăcini în data de 18 noiembrie, la Șotânga, județul Dâmbovița.

Voluntarii participanți vor planta aproximativ 20.000 de puieți de plop alb, pe o suprafață de 8 ha. În cuprinsul terenului de la Șotânga, se întâlnesc zone unde, în trecut, au fost depozitate deșeurile provenite de la termocentrala Doicești și zone afectate de procese de alunecare a terenului ori de fenomene de stagnare a apei provenite din precipitații. Vegetația forestieră din cuprinsul perimetrului este foarte slab reprezentată, motiv pentru care fenomenele de degradare a terenului avansează de la an la an. În acest context, împădurirea terenurilor degradate reprezintă principala măsură de stopare a proceselor de degradare și de valorificare a terenurilor respective. Având în vedere caracteristicile ce țin de sol și climă, dar și rolul viitoarei culturi forestiere, plopul alb s-a dovedit a fi cea mai potrivită variantă.

Suprafața va fi împădurită exclusiv prin implicarea companiei atât financiar, cât și cu ajutorul angajaților voluntari. JYSK își propune împădurirea, în următorii ani, a unei suprafețe de câteva zeci de hectare.

IMPORTANT: În urma activității de plantare sau de organizare, voluntarii vor primi certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română, Administraţia Naţională a Penitenciarelor și Primăria și Consiliul local Șotânga.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

}