Primăria Târgoviște: Se aplică și în 2017 scutirea de impozit pentru clădiri și terenuri folosite ca domiciliu! Procedura de acordare și beneficiari

primaria tgv

Primăria municipiului Târgoviște continuă măsurile de sprijin pentru contribuabili. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Cristian Stan, viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru, administratorul public Liviu Stoica au dorit să popularizeze facilitățile fiscale aprobate în ședința din 25 noiembrie (HCL 355/2016). Ele continuă, practic, decizia luată în premieră de administrația municipală la începutul anului 2016.

Astfel, pentru anul fiscal 2017 se acordă scutirea la plata impozitului pentru clădirea și terenul folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor fizice ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social.

De menționat că scutirea se acordă persoanelor care nu dețin și alte proprietăți imobiliare, cu excepția celor dobândite prin moștenire.

Pentru a beneficia de facilitatea fiscală, persoanele care se încadrează trebuie să depună la sediul Serviciului Impozite și Taxe dub str. Poet Gr. Alexandrescu, bl. E4, parter, până la 31.12.2016, o cerere însoțită de copii ale documentelor justificative privind încadrarea în condițiile de venituri:

  • Copie după cartea de identitate a proprietarului și/sau coproprietarului;
  • Copie după actul de proprietate/coproprietate;
  • Adeverință de venituri, cupoane de pensie sau orice alte documente justificative din care să rezulte veniturile lunare realizate în anul 2016, atât pentru proprietar, cât și pentru coproprietari, după caz;
  • Document din care să rezulte că beneficiază de ajutor de șomaj sau ajutor social (dacă este cazul);
  • Declarație cu veniturile realizate lunar în anul 2016, dată de fiecare proprietar și/sau coproprietar, după caz (există un model la ghișeele Serviciului Taxe și Impozite).

Ca informație, pentru anul 2016 au fost aproximativ 600 de solicitări pentru a beneficia de această facilitate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.