PSD Dâmbovița cere Agenției Naționale a Funcționarilor Publici să-l verifice pe candidatul PNL pentru Primăria Aninoasa

PSD Dâmbovița acuză, prin vocea purtătorului de cuvânt, Costin Cozma, faptul că, la Aninoasa, candidatul PNL pentru funcția de primar, Tiberiu Lixandru, face campanie electorală de 3 luni de zile din postura de funcționar public. PSD a cerut Agenției Naționale a Funcționarilor Public să verifice situația.

Costin Cozma, purtător de cuvânt PSD Dâmbovița:

În ceea ce privește candidații la primăriile din județ, atragem atenția asupra propunerii PNL pentru funcția de primar al comunei Aninoasa.

Deși este funcționar public, Tiberiu Lixandru a intrat în campanie electorală de aproximativ 3 luni. Vom solicita Agenția Națională a Funcționarilor Publici să verifice dacă acesta nu ar fi trebuit să se suspende din funcția pe care o deține în Direcția de Finanțe Publice Dâmbovița.

Vom cere acest lucru pentru că, din câte precizează Codul de conduită a funcționarilor publici, „în considerarea funcției publice deținute, funcționarilor publici le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale, precum și în scopuri electorale.”

Funcționarul public Tiberiu Lixandru a distribuit în comuna Aninoasa flyere cu caracter electoral, situație dovedită și de fotografiile pe care acesta le-a publicat pe o platformă de socializare.

Nu aducem în discuție și întâlnirile cu caracter politic sau vădit electorale la care domnul Tiberiu Lixandru a participat alături de candidați sau reprezentanți ai filialei dâmbovițene a PNL.

Pentru binele dumnealui, sperăm că a fost suficient de “pre-caut” încât să nu fi încălcat legea.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.