Pucioasa își rezolvă problema câinilor fără stăpân! Ce se întâmplă de săptămâna viitoare

caini-fara-stapan

Administrația de la Pucioasa pare mai decisă ca oricând să rezolve problema câinilor fără stăpân din oraș. Un contract încheiat cu o firmă din Boldești – Scăeni (Prahova) va intra în vigoare începând de săptămâna viitoare. Firma va ridica toți câinii de pe raza urbei, îi va microcipa și îi va duce la adăpostul din Prahova. Acolo vor fi hrăniți și îngrijiți, iar după 2 săptămâni, dacă nimeni nu-i revendică, vor fi eutanasiați.

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa:

Avem toate actele gata pentru ceea ce înseamnă gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Și vreau să dau astăzi un semnal: toți cetățenii care dețin animale în gospodării vor avea o săptămână la dispoziție să găsească o modalitate de a nu le mai da drumul pe stradă, de a nu-i mai lăsa în libertate, pentru că s-ar putea să fim nevoiți să ridicăm și animale care au un aparținător, iar această neglijență îi va costa scump. Cred că nu ne mai putem permite să așteptăm, să mai amânăm acest moment. Deja, avem 1-2 persoane mușcate în fiecare săptămână la noi în oraș de aceste animale. „Iubitorii” de câini fără stăpân să și-i ia acasă, să nu-i mai hrănească de la balcoane și să țină câte 20 de câini în fața blocului.

Acțiunea va începe de săptămâna viitoare, de luni. Vom avea un regulament foarte clar pe care-l vom aproba și în consiliul local, într-o ședință extraordinară. Oamenii trebuie să știe că au niște răspunderi. (…) Eu, unul, nu pot să dorm noaptea știind că sunt sute de câini liberi în Pucioasa și că în fiecare minut se poate produce o tragedie.

Primarul spune că se bucură de sprijinul medicilor veterinari din oraș, cu care s-a sfătuit înainte de a începe acest demers. Aceeași strategie va fi adoptată și de orașul Fieni. De asemenea, Constantin Ana îi avertizează pe locuitorii comunelor învecinate care vor mai abandona câini pe raza orașului Pucioasa de consecințe dintre cele mai severe:

Lumea trebuie să devină conștientă că nu ne mai putem juca cu acest lucru. Și aici mă refer și la locuitorii din zonele învecinate, unde încercăm, prin intermediul primăriilor respective, să le comunicăm că sunt niște sanțiuni și niște repercusiuni pe care le vor suporta. Fiecare posesor de animale își lasă cățeaua să rămână însărcinată, naște 6-7 pui într-o cutie și sunt lăsați lângă o pubelă în Pucioasa. Nu se mai poate! Asta nu e dragoste față de animale, asta e atitudine iresponsabilă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Pacurar Ion Marian says:

    Con tu alma este un ONG din Fieni care a oferit varianta sterilizari cainilor din curtile oamenilor si vrut sa ofere caini spre adoptie in afara Romaniei Domnul primar considerat ca suntem cam scumpi cu oferta noastra si a acceptat oferta Boldesti Scaieni la acelasi pret fara sa ne comunice macar decizia luata Domnule Primar va spun din capul locului ca contractul incheiat nu are baza legala si eu voi incerca sa opresc masacrul pe care il pregatiti cand v-am cunoscut am avut impresia ca sunteti un bun meneger si o persoana cu suflet care iubeste animalele acum imi dau seama ca va iubiti numai functia si vreti laude fara efort si ca meneger??? Mie imi spuneti ca nu puteti oferii o suma de bani ong-ului nostru dar dati aceasi bani in afara judetului sincer deja am multe semne de intrebare sper sa imi oferiti un raspuns cat mai rapid

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.