Reabilitarea blocurilor, 100% cu bani europeni / condițiile, explicate de primarul municipiului Târgoviște

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre oportunitatea accesării proiectelor europene de reabilitare termică a blocurilor și despre condiția esențială în acest proces: funcționarea asociațiilor de locatari.

Vestea cea mai bună este că, pe viitorul program de finanțare europeană, reabilitarea blocurilor va fi făcută 100% cu bani europeni, fără co-finanțări din partea administrației locale sau a locatarilor. Totuși, pentru ca proiectele să fie accesate, e nevoie ca asociațiile de proprietari să fie structuri funcționale și să depună un minim de efort în completarea documentației.

Cristian Stan:

Vreau să fac un apel către asociațiile de proprietari. Administrația locală târgovișteană este pregătită să pună la dispoziție proiecte în vederea accesării banilor europeni. Însă, ținând cont de faptul că discutăm de blocuri proprietate privată, noi putem acționa numai în calitate de mandatar al proprietarilor. Asta înseamnă că asociația trebuie să pregătească o documentație pe care o punem la dispoziție tot noi.

Administrația locală, oricât de bine intenționată ar fi, fără implicarea asociației de proprietari, nu poate atrage banii. Este un lucru pe care am vrut să-l subliniez, răspund la foarte multe mesaje pe acest subiect și cred că trebuie să fie înțeles foarte bine. Dacă se așteaptă soluții din altă parte, nu se poate. Primăria nu poate să acceseze în numele proprietarilor de apartamente fără un mandat, iar mandatul se realizează sub forma acestei documentații pe care o punem la dispoziție, dar care trebuie aprobată de cetățeni în cadrul asociației. Și altceva: unde nu există asociație de proprietari nu pot fi accesate fonduri pentru reabilitarea termică. Punct.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.