Senatorul Titus Corlățean: Lecția americană de democrație trebuie respectată! Administrațiile republicane – un avantaj pentru România!

titus_corlatean

Senatorul Titus Corlățean, candidat pe listele PSD Dâmbovița la alagerile parlamentare din 11 decembrie, una din cele mai autorizate voci pe subiecte de politică externă, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii și impactul acestui rezultat în România:

Alegerile din Statele Unite, în mod firesc, au generat foarte mare interes, inclusiv în România, și foarte multe pasiuni. Inclusiv în România, am descoperit foarte multe comentarii pătimașe, subiective adesea și lipsite de profunzime, foarte superficiale unele dintre ele. Pentru că da, la nivelul aparențelor, un candidat care se numește Donald Trump, care a avut și exprimări verbale care sunt, într-adevăr, fie gafe, fie condamnabile, ar putea să ducă la concluzia că ar fi fost o alegere greșită. Eu spun de la bun început că o alegere a unui popor, prin vot, trebuie respectată și trebuie să învățăm cu toții că lecția americană de democrație trebuie respectată.

PSD, și prin vocea președintelui Liviu Dragnea, și prin vocea subsemnatului, a salutat alegerea președintelui Donald Trump, care, dincolo de profilul personal, interpretat în fel și chip, este totuși candidatul Partidului Republican. Dintr-o perspectivă a experienței anterioare, politică, diplomatică, istorică, administrațiile republicane pentru România au reprezentat întotdeauna un plus și un avantaj. Să nu uităm că aderarea României la NATO nu s-a făcut în 1997, sub președinția lui Bill Clinton și a administrației democrate, care au respins România la acel moment. (…) România a fost invitată șase ani și jumătate mai târziu, sub administrația republicană, de către președintele Bush și e un moment istoric. Administrația republicană, în general, are o expertiză, și o spun din proprie știință, mult mai solidă, mult mai aplicată față de evoluțiile din spațiul central est european, a avut o gestiune mult mai serioasă a relației cu Federația Rusă în interesul statelor central est europene, inclusiv al României.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.