Târgoviște: Contract de finanțare semnat pentru skatepark / bani europeni / detalii

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, anunță astăzi semnarea unui contract de finanțare pe care tinerii îș așteptau de mai multă vreme: amenajarea skatepark-ului din zona parcului Chindia:

📌 Astfel, investitia va reprezenta un spatiu de relaxare cu foarte multe facilitati, incluzand echipamentele de skate si de fitness sau spatiile verzi generoase, avand o suprafata de peste 3000 mp.
📌 Aria terenului aferent implementarii acestui proiect este de 4068 mp. si a rezultat exclusiv ca urmare a maririi Parcului Chindia intr-o zona acum degradata si inchisa publicului, care nu a mai fost utilizata de zeci de ani.
📌 Accesul in noua locatie va fi facut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Gradina Zoologica Targoviste.
Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activitati: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodata, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” si „Street Workout”, beneficiind si de alte facilitati pentru odihna si recreere.
📌 Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de executie a lucrarilor este de 8 luni, iar finantarea este asigurata din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.
📌 Lucrarile de executie vor incepe luna viitoare.
📌 Dincolo de vorbe, dupa debutul lucrarilor la parcul de la UM Gara, iata ca administratia locala targovisteana reuseste accesarea unei noi finantari de acest tip, care vizeaza atat extinderea zonelor verzi din orasul nostru, cat si realizarea unui obiectiv de investitii destinat iubitorilor de sport si de miscare in aer liber.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.