Târgoviște: Directorul Spitalului Județean, nemulțumit de comunicarea deficitară a asistenților UPU cu aparținătorii!

spitalul judetean - claudiu dumitrescu

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au fost rezumate acțiunile din acest an.

Unul din subiectele vulnerabile a fost atacat de către directorul unității, Claudiu Dumitrescu, și se referă la situațiile create de foarte multe ori în zona Unității de Primiri Urgențe. Reproșul acestuia este legat de comportamentul unora dintre asistenții medicali și infirmieri, care, în loc să aplaneze momente tensionate, le provoacă și mai tare.

Sunt nemulțumit în continuare – și o spun public – de atitudinea asistenților medicali și a infirmierilor, care nu stau bine la capitolul „comunicare” și nu neapărat cu pacientul, cât, în special, cu aparținătorul. Insist și, de fiecare dată, împreună cu domna director de îngrijiri și cu directorul medical facem controale repetate ca pacientul, după ce este preluat și consultat de medic, este predat asistentului și asistentul trebuie să țină legătura cu aparținătorul care se afla în afara UPU și așteaptă vești. Timpul de așteptare devine foarte lung (…), iar 2-3 cuvinte spuse din când în când aparținătorului mai liniștesc situația și nu mai apar situațiile conflictuale cu echipajul de pază.

Conform normativului, la UPU avem 74 de asistenți în schemă și 70 de posturi ocupate, ceea ce arată foarte bine. Nicio secție din spital nu are un grad de ocupare atât de mare. 

Salarizarea este, acum, la un nivel corespunzător pentru activitatea desfășurată, ceea ce ar trebui să atragă și din partea noastră, a părții medicale, un comportament mai adecvat, cu o comunicare mai bună față de pacienți și aparținători. Și acesta este unul dintre obiectivele mele.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.