TÂRGOVIȘTE: PIDU-urile nu includ și locuri de joacă sau spații verzi. Trebuie să le facă Primăria, din bugetul propriu!

pidu a (2)

La sfârșitul implementării Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), Primăria Târgoviște va trebui să suplimenteze efortul din proiect cu lucrări noi. Dotarea locurilor de joacă și amenajarea spațiilor verzi de pe suprafața PIDU-urilor nu sunt cuprinse în proiect și vor fi realizate de municipalitate. Asta deși, la momentul (3 martie 2014) semnării ordinului de începere a lucrărilor pe PIDU A, de pildă, autoritățile vorbeau despre aceste lucrări ca și cum ar face parte (cum era și firesc) din proiect.

Ori ne spune acum Gabriel Cioacă, administrator public și manager de proiect pe PIDU A, că nici vorbă de așa ceva la finalul implementării, aceste lucrări urmând a fi executate ulterior din banii Primăriei. Tot ce face constructorul pe PIDU e să „perimetreze” locurile de joacă sau spațiile verzi, adică mai nimic:

Locurile de joacă sunt deja perimetrate. Pentru că nu sunt în proiect și mobilate, pentru că nu erau eligibile, noi, deja, la începutul anului am avut o discuție cu dl primar și am prins în bugetul pe anul acesta sume pentru mobilarea acestor locuri de joacă, pentru SF-uri, PT-uri și o parte din execuție, și nu numai pe PIDU-uri, sunt vreo 13 locații în municipiu. La spațiile verzi, ceea ce înseamnă însămânțare, arbuști este problema noastră. Nu erau prinse în PIDU, ci doar amenajarea perimetrală, adică delimitarea de asfalt, de alte zone și pământ.

pidu a (4)

Asta se încadrează la „perimetrare spațiu verde”?

Iată ce spunea fostul primar, Gabriel Boriga, la momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor pe PIDU A:

Se vor schimba rețele de apă, rețele de canalizare, se vor reface toate străzile, străduțele, aleile și bulevardele, pe care se va turna covor asfaltic cu garanție de 5 ani. Se vor reabilita toate spațiile verzi, se va schimba sistemul de iluminat public stradal prin montare de stâlpi noi, înlocuire de corpuri de iluminat cu unele eficiente energetic și chiar panouri fotovoltaice. Se vor dărâma garajele și se vor construi locuri de parcare moderne și civilizate, care vor fi marcate la sol și numerotate; se vor câștiga aproximativ 850 de locuri de parcare numai în micro 6. De asemenea, se vor amenaja noi locuri de joacă pentru copii și se vor monta camere video de supraveghere.

Uite și video (via stiridb.ro):

Situația e identică și pentru PIDU B (micro 11, micro 12, cartierul CFR și Aleea Trandafirilor).

Oroare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.