Târgoviște: Primarul Cristian Stan cere demisia conducerii executive a Companiei de Apă!

cristian stan 4

Astăzi, începând cu ora 8.30, a avut loc analiza periodică a activității Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A., activitate la care am participat în calitate de reprezentant al acționarului majoritar al societății.

Analiza a evidențiat o gestionare defectuoasă de către conducerea executivă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A, atât a proiectelor finanțate în cadrul POS Mediu 2007-2013, cât și a activității de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul Municipiului Târgoviște.

Astfel, referitor la contractul de lucrări nr. 3 – “Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște”, nici la această dată nu a fost demarată recepția lucrărilor, existând riscul unei corecții financiare de 100% aplicată la valoarea lucrărilor, respectiv peste 23.000.000 lei.

Tot la nivelul Municipiului Târgoviște, la contractul de lucrări nr. 2 – „Reabilitarea și extinderea Stației de Epurare Târgoviște-Sud”, au fost aplicate corecții financiare în cuantum de 20.408.486,06 lei exclusiv TVA și nici până la acest moment nu s-au făcut demersurile juridice care se impuneau în vederea suspendării și anulării actului administrativ de stabilire a corecției financiare, cu mențiunea că aceasta blochează activitatea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A din punct de vedere financiar.

Referitor la proiectele finanțate din „Economii”, situația este la fel de gravă, în condițiile în care, deși programul se finalizează la 31 decembrie 2015, nici la această dată nu s-a depus măcar o cerere de plată sau de rambursare.

Totodată, nici activitatea curentă de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul municipiului Târgoviște nu este deloc satisfăcătoare, existând numeroase deficiențe cu privire la întreținerea rețelei.

În acest sens, Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, nu a realizat un inventar complet al problemelor din municipiul Târgoviște, manifestând astfel o lipsă totală de responsabilitate și interes în raport cu târgoviștenii.

Urmare a acestei stări de fapt, Primăria Municipiului Târgoviște consideră imperios necesar ca actuala conducere executivă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A să își asume responsabilitatea și să demisioneze.

P.Primar,

Daniel Cristian Stan

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.