Târgoviște: Școala „Mihai Viteazul”, transformată pe bani europeni / detalii + declarații

Executivul Primăriei Târgoviște a mers astăzi pe șantierul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, unitate care, în cel mult 3 luni de zile, va deveni școală-etalon la nivel de infrastructură educațională reabilitată prin fonduri europene. Vorbim de o transformare din temelii a ceea ce era, înainte, Școala nr. 8 și ce va oferi odată cu anul școlar care începe în septembrie.

Cristian Stan, primarul municipiului:

Școala ,,Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște face obiectul unui proiect pe fonduri europene în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, un proiect care va fi finalizat până la începutul anului școlar și care transformă această unitate de învățământ într-una dintre cele mai moderne din România. Lucrul acesta se poate observa foarte ușor.

Este vorba despre un proiect în cadrul căruia s-au construit câteva corpuri noi de clădire, numărul de săli de clasă s-a majorat de la 22 la 36. De asemenea, s-a extins sala de sport, se construiește o bază sportivă, s-a construit o sală de festivități. Intervențiile de aici vizează și curtea unității de învățământ, împrejmuire, dotări. Cam tot ceea ce înseamnă în momentul de față Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” suferă o transformare semnificativă și, repet, începutul anului școlar va însemna o casă nouă pentru elevii și cadrele didactice de la această școală.

Cartierul va primi, în afară de școala gimnazială nou reabilitată, și o grădiniță și o creșă:

De altfel, în acest cartier se lucrează concomitent la mai multe investiții. Mai avem și investiția de reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței ,,Rază de Soare”, tot pe fonduri europene. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală avem investiția de modernizare, reabilitare, extindere și dotare Creșa nr. 8, care va fi gata probabil în următoarele 30 de zile, poate mai puțin de atât va dura până când vom finaliza un obiectiv de investiții important. Anul școlar următor va însemna și finalizarea Creșelor 13 și 14, proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe care administrația locală le are în curs de implementare.

Și, apropo de recorduri în investițiile de infrastructură educațională:

De asemenea, dacă tot discutăm despre infrastructura educațională, să spunem că este în momentul de față în perioada de aprobare a finanțării și investiția de la Școala nr. 6 ,,Tudor Vladimirescu”, un proiect foarte important ca valoare, este vorba despre aproximativ 23 de milioane de lei. Am depășit de fiecare dată câte un record. Până acum, cea mai mare investiție din istoria infrastructurii educaționale târgoviștene era Școala „Matei Basarab”; iată că, acum, Școala nr. 6 „Tudor Vladimirescu” devine cea mai mare investiție. Sperăm să semnăm cât mai rapid contractul de finanțare și pentru această unitate de învățământ și să putem să începem lucrările și acolo.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.