Vești bune pentru un monument emblematic al Târgoviștei / „Luna viitoare vor începe lucrările de restaurare”

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe Aleea Coconilor, acolo unde va intra în execuție contractul de restaurare a monumentului „Poarta Dealu-Vânătorilor”, emblematic pentru fosta Cetate de Scaun. Valoarea totală a investiției este 4.494.717,58 lei (cu TVA), Institutul Național al Patrimoniului (Ministerul Culturii) realizând achiziția lucrărilor efective de restaurare a monumentului, iar Primăria Târgoviște urmând să suporte intervențiile conexe, de relocare a utilităților și de reconfigurare a străzii Coconilor.

Cristian Stan, primar:

Avem vești bune, anume că, luna viitoare, vor începe lucrările de restaurare, conservare și punere în valoare a acestui monument. Sunt lucrări foarte ample, care sunt finanțate din două părți. Pe de o parte, Intitutul Național al Patrimoniului, cu cea mai mare parte a lucrărilor, care vizează monumentul efectiv și 36 de metri din zona lui – asta înseamnă că vor fi lucrări foarte ample, care au în vedere refacerea monumentului, cu cărămidă de epocă, în baza unui studiu istoric, care a fost realizat. Va fi coborât nivelul străzii cu aproximativ 1 metru, pentru că, de-a lungul timpului, s-au tot adăugat straturi peste drumul inițial. Intervențiile de până acum asupra monumentului au fost sporadice și parțiale; niciodată, acest monument nu a beneficiat de o restaurare în adevăratul sens al cuvântului.

Ulterior, administrația locală, printr-un proiect complementar, va interveni pe aproximativ 100 metri liniari, cu intervenții la drum, la iluminat public, devierea rețelelor de utilități, urmând ca, undeva anul viitor, prin luna aprilie, să avem gata, sper, o lucrare care va schimba total zona.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.